Leidse kieshulp gemeenteraadsverkiezingen online

Na Leiderdorp is Leiden sinds vandaag de tweede gemeente in onze regio die een online vergelijkingshulp voor de verkiezingsprogramma’s heeft gelanceerd. Op Leiden.kieskompas.nl kunnen zwevende kiezers aan de hand van dertig vragen bepalen welke van de negen politieke partijen die in de Sleutelstad mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart worden gehouden het best bij hun denkbeelden aansluit.

Het Leidse kieskompas bevat vragen over groen, parkeren, hulp aan uitgeprocedeerde asielzoekers, cameratoezicht en het slopen van woningen ten behoeve van de nieuwe campus van de Universiteit Leiden. Ook over hoogbouw, armoedebestrijding, een vuurwerkverbod en een fusie tussen Leiden en de buurgemeenten hebben de partijen hun mening gegeven aan de onderzoekers van Prodemos die verantwoordelijk is voor Kieskompas.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×