Geen toename in aantal parkeerboetes door gebrek aan automatische verlenging

Wie in Leiden een parkeervergunning heeft, met die zelf actief verlengen of aangeven dat de vergunning moet doorlopen tot wederopzegging. Wethouder Robert Strijk zegt dat naar aanleiding van vragen van GroenLinks duoraadslid Emma van Bree. Die had gehoord dat mensen een parkeerbon hadden gekregen omdat hun vergunning niet automatisch was verlengd.

Strijk sluit niet uit dat dat kan gebeuren, maar wijst op de eigen verantwoordelijkheid van mensen om in actie te komen. “Iedereen heeft sowieso een brief gekregen, waarin stond dat ze moesten betalen voor een verlenging.” De wethouder geeft wel toe dat het waarschijnlijk even wennen is voor mensen buiten de singels, want in Zone B is de vergunning en dus ook de verlenging nog nieuw.

Chris de Waard sprak met wethouder Strijk over het verlengen van parkeervergunningen.

Overigens lijkt het probleem niet groot. In oktober, november en december 2017 werden meer naheffingen opgelegd (ruim 300 per maand) dan in januari 2018 (221). 460 parkeervergunningen werden niet verlengd, Mogelijk omdat mensen hun auto inmiddels hadden weggedaan, maar die redenen zijn bij de gemeente niet bekend.

Strijk heeft wel toegezegd om nog duidelijker te gaan communiceren over het verlengen van de vergunningen. Automatisch verlengen kan overigens al wel als mensen de gemeente machtigen voor automatische betaling. Dat kan door met DigID in te loggen op de parkeersite van de gemeente en die optie aan te zetten.

Mensen die al een bon hebben gehad, zullen deze gewoon moeten betalen. Kwijtschelden daar begint de gemeente niet aan. Er was dan immers ten onrechte niet betaald.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×