Lijsttrekker Erik Maassen van de SP voorschoten. (Foto: Chris de Waard).

SP Voorschoten vindt leegstand huurwoningen onbegrijpelijk

Woonzorg laat huurhuizen in Voorschoten onnodig lang leegstaan als de bewoners verhuizen. Dat zegt lijsttrekker Erik Maassen van de SP Voorschoten. “Een huis in de Professor Zernikelaan staat bijvoorbeeld al sinds mei 2017 leeg. Onbegrijpelijk! Er staan meer dan 500 gezinnen op de wachtlijst voor een sociale huurwoning in Voorschoten. Dan kan je het niet maken om een woning zo lang leeg te laten staan.” Buurtbewoners wezen de SP op de langdurige leegstand.

Maassen: “We begrijpen best dat een huis opgeknapt moet worden voordat het opnieuw verhuurd wordt. Maar dat het huis negen maanden leeg heeft gestaan voor deze week de opknapbeurt begon, is moeilijk uit te leggen. Woonzorg moet zijn verantwoordelijkheid nemen.”

Uit de Lokale Monitor Wonen blijkt dat Voorschoten een tekort aan sociale huurwoningen heeft. “Er zijn minder sociale huurwoningen dan gezinnen die daarvoor in aanmerking komen,” stelt Maassen aan de hand van de cijfers die zijn gepubliceerd op www.waarstaatjegemeente.nl. “In Voorschoten is maar 23% van de huizen een sociale huurwoning, het laagste percentage van de regio. Als je die cijfers kent is het onbegrijpelijk dat een sociale huurwoning zo lang leeg blijft staan.”

De SP wil dat er in Voorschoten minimaal 30% sociale huurwoningen worden gebouwd bij nieuwbouwprojecten. Nu is dat minimum gesteld op 15%. Maassen: “Daardoor lopen de tekorten dus alleen maar verder op.”

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×