(Foto: Verpakkingsvrije Winkel Leiden).

Verpakkingsvrije Winkel door naar finale HIER Klimaatstraatfeest

De deelnemers van team Verpakkingsvrije Winkel uit Leiden zijn door naar de finale van het tiende HIER Klimaatstraatfeest. Vanaf nu strijden alleen nog de beste vijfentwintig teams om de hoofdprijs van de energiebesparingswedstrijd; een energiebudget van maar liefst 5.000 euro. Het Leidse team staat momenteel op een negende plek.

De Verpakkingsvrije Winkel Leiden is een initiatief van Jeroen Schrama. De winkel lijdt tot nu toe een zwervend bestaan. Na een tijdelijke plekĀ in het pop-up warenhuis dat werd ingericht aan de Aalmarkt nadat V&D de deuren moest sluiten, zat de winkel enige tijd in winkelcentrum de Kopermolen. Op dit moment is Schrama op zoek naar een nieuwe plek om de winkel weer te kunnen openen.

Sanne Dietz, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest: “De finale van de tiende editie van het Klimaatstraatfeest is aangebroken. De teams die door zijn hebben al veel energiebesparende acties georganiseerd, zoals een ontdooi-je-vriezer-estafette, het inzetten van de gloeilampenpolitie en het houden van een ’tochtspeurtocht’. Maar we weten uit ervaring dat er nog van alles kan gebeuren in deze laatste fase van de wedstrijd. Om de spanning een beetje extra op te bouwen, zetten we het scorebord binnenkort offline.”

Prijzen
De tien allerbeste teams van het Klimaatstraatfeest winnen een geldbedrag, aflopend van 5.000 euro naar 500 euro dat zij samen mogen besteden aan energiebesparende maatregelen of een klimaatvriendelijk (straat)feestje. Op zaterdag 14 april 2018 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×