Honderd appartementen op SCAL-locatie Rooseveltstraat. (Afbeelding: Google Maps).

Leidse raad stemt in met woningbouw op kop Rooseveltstraat

Het gebouw waar de hoofdvestiging van SCAL Medisch Diagnostiek is gehuisvest, gaat tegen de grond. Eigenaar Immo Selekt wil op die locatie een complex met circa honderd appartementen bouwen. Die komen in een getrapt gebouw met op de hoek met de Voorschoterweg een woontoren van maximaal dertien verdiepingen.

Hoe het nieuwe gebouw er uit gaat zien is nog niet bekend. Wel heeft de ontwikkelaar een eerste schets gepresenteerd.

De raad stemt unaniem in met het plan voor de nieuwbouw. Wel gaat wethouder Laudy op verzoek van de raadsleden nog enkele wensen met de ontwikkelaar bespreken. Zo wil GroenLinks graag dat een blinde zijmuur een groene gevel krijgt, en wordt de verkeersafwikkeling nader onderzocht op verzoek van CDA en VVD. De SP zou graag zien dat de gemeente een overeenkomst sluit waarin wordt vastgelegd dat de huurprijzen ook in de toekomst bereikbaar blijven voor middeninkomens.

Op de begane grond keert SCAL terug zodra de nieuwbouw wordt opgeleverd. Tijdens het proces van sloop en nieuwbouw wordt het bedrijf tijdelijk elders ondergebracht.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×