Leidse raad stemt in met woningbouw op kop Rooseveltstraat

20

Het gebouw waar de hoofdvestiging van SCAL Medisch Diagnostiek is gehuisvest, gaat tegen de grond. Eigenaar Immo Selekt wil op die locatie een complex met circa honderd appartementen bouwen. Die komen in een getrapt gebouw met op de hoek met de Voorschoterweg een woontoren van maximaal dertien verdiepingen.

Hoe het nieuwe gebouw er uit gaat zien is nog niet bekend. Wel heeft de ontwikkelaar een eerste schets gepresenteerd.

De raad stemt unaniem in met het plan voor de nieuwbouw. Wel gaat wethouder Laudy op verzoek van de raadsleden nog enkele wensen met de ontwikkelaar bespreken. Zo wil GroenLinks graag dat een blinde zijmuur een groene gevel krijgt, en wordt de verkeersafwikkeling nader onderzocht op verzoek van CDA en VVD. De SP zou graag zien dat de gemeente een overeenkomst sluit waarin wordt vastgelegd dat de huurprijzen ook in de toekomst bereikbaar blijven voor middeninkomens.

Op de begane grond keert SCAL terug zodra de nieuwbouw wordt opgeleverd. Tijdens het proces van sloop en nieuwbouw wordt het bedrijf tijdelijk elders ondergebracht.

Delen

20 reacties

   • Merry Marie op

    Niet op het CDA stemmen. Die zijn tegen dergelijke woningbouw (deze hoogbouw vinden ze zeven verdiepingen te hoog) en ze zijn ook tegen sociale woningbouw.

    • Burger zonder steunkousen op

     Sociale woningbouw? Wilt u die armoedzaaiers dan in de buurt hebben?

 1. Ruud Breedveld op

  Wanneer dit doorgaat zal het dus een nog grotere verkeer chaos opleveren vlak voor het stoplicht!
  Jammer voor al die bedrijven op dit nu nog gezonde industrieterrein! die krijgen 1200 X meer verkeer bewegingen er bij ! Jammer voor Merry Marie die zou het nieuws beter moeten volgen Het CDA is voorstander op die plek voor 12 hoog zie commissie verslag van afgelopen avond.

   • Ruud Breedveld op

    100 woningen 2 personen per woning=200 x 6 bewegingen per dag=1200 bewegingen

    • Merry Marie op

     Zie de discussie over hoogbouw in Leiden. CDA heeft een website ‘geopend’ met als insteek niet meer hoger dan 6 à 8 verdiepingen te bouwen.
     En die verkeerscijfers van u zijn domme apekool van het ergste soort. De eerste fout is al dat u stelt dat ieder huishouden twee auto’s heeft. De tweede fout is dat u ervan uitgaat dat iedereen die auto gebruikt om naar het werk te gaan. De derde fout die u maakt is dat u per huishouden op 6 bewegingen per dag uitkomt. Lariekoek en apekool. Ik voorspel u dat de bewoners die hier in Leiden een baan hebben, voor 90% met de fiets naar hun werk gaan. 1200 bewegingen: amehoela.

 2. Ruud Breedveld op

  Geachte heer Breedveld, beste Ruud,

  Het is je natuurlijk niet ontgaan dat de gemeenteraad afgelopen donderdag 25/1 de nota van uitgangspunten vaststelde voor het ontwikkelingsplan pilotgebied Rooseveltstraat; met 33 stemmen voor en 4 (CDA) tegen.
  De raad voegde twee aanscherpingen toe aan het voorstel op gebied van verbeteren verkeersveiligheid Rooseveltstraat en inpassen milieucategorie 3 bedrijven in de plannen; het voorstel van SP om het percentage sociale huur te verhogen naar 25% haalde het niet.
  De aanscherping over bedrijven milieucategorie 3 schrijf ik graag op jouw rekening!
  Neemt niet weg dat nu wordt gestart met het opstellen van het feitelijke ontwikkelingsplan voor het pilotgebied.

  • Ik vertrouw erop dat we in gesprek blijven over deze planontwikkeling.

  Vriendelijke groet,

  Allard Stroo

  Gemeente Leiden
  projectmanager

 3. Leiden-Noord op

  Ben juist blij dat ze betaalbare woningen blijven bij bouwen want woon door die idioot lange wachtlijsten voor een woning nu noodgedwongen in Leiderdorp en zou ook graag betaalbaar willen wonen in de stad waar ik ben geboren en opgegroeid!

 4. Ze blijven betaalbare huurwoningen bouwen? Welke “ze” en welke “betaalbare huurwoningen”? In het Leidsch Dagblad staat over dit bouwproject:
  “In het nieuwe complex komen geen sociale huurwoningen. Daar zijn er in de directe omgeving al veel van. ‘En het was daarom ook een specifieke wens van buurtbewoners’, weet VVD-wethouder Paul Laudy.”
  VVD-wethouder Laudy verschuilt zich dus met hypocriete kletspraat achter een “wens van buurtbewoners” om de commerciële vastgoedsector weer eens van dienst te kunnen zijn. Trouwens, welke en hoeveel buurtbewoners en wat was dit voor onderzoekje?
  Werd woningzoekenden op de “idioot lange wachtlijsten” eveneens gevraagd of ze daar, en elders in de stad, graag betaalbare sociale huurwoningen willen? Natuurlijk niet, dat zal de VVD-wethouder, steunpilaar van projectontwikkelaars en bouwend Nederland, nooit (laten) doen.
  En de “linkse” fracties? Die zijn natuurlijk al lang vergeten waarvoor ze er ooit waren.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline