(Foto's: Reanne van Kleef).

ZVL Tetteroo wint landelijke bekerfinale

De waterpolosters van ZVL Tetteroo hebben zondag de landelijke bekerfinale met 8-6 van Polar Bears gewonnen. Daarmee werd de beker voor de zesde keer naar Leiden gehaald.

(Video: Hans Stauttener).

Polar Bears is de afgelopen jaren een geduchte concurrent van ZVL. Ook dit jaar strijden de twee ploegen om de koppositie in de eredivisie. Een aantal weken geleden was Polar Bears nog met 9-3 een maat te groot voor de ploeg uit Leiden, maar zondag waren de rollen duidelijk omgedraaid.

In de eerste periode ging het spel op en neer maar kwam ZVL toch al op een 2-1 voorsprong. Ook in de tweede periode bleef Polar Bears nog goed bij, door steeds weer snel terug te komen van een kleine achterstand. Toch wist ZVL aan het einde van de eerste helft een klein gat te slaan. De Leidenaren gingen met 6-4 de rust in.

Die voorsprong werd in de derde periode verder uitgebreid naar 8-4. Daarbij moet wel worden vermeld dat ZVL een aantal keer goed weg kwam met een bal die op de lijn bleef liggen en een afstandsschot tegen de lat. Ook moest keepster Jalou Vanhelsuwé een aantal keer ingrijpen.

In de laatste periode was het voor ZVL zaak de voorsprong vast te houden en geen onnodige risico’s te nemen. Het leek nog even spannend te worden doordat Polar Bears terugkwam tot 8-5 en de bal er bij ZVL niet meer in wilde, maar een rake strafworp op 45 seconde voor het eindsignaal was het laatste wapenfeit van de ploeg uit Ede. De eindstand werd 8-6 en voor ZVL kon het feest beginnen.

ZVL-Tetteroo – Polar Bears: 8-6 (2-1, 4-3, 2-0, 0-2)
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 2, Marloes Cabout 2, Rozanne Voorvelt, Malissa van Rijn, Isis Keijzer en Biurakn Hakverdian.
Doelpunten Polar Bears: Simone van de Kraats 4, Marit Bergers en Cynthia Mulder.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×