Honderden extra fietsenrekken op Morssingelterrein voor uitbreiding 'Fiets Fout = Fiets Weg'

Fietsers die van en naar station Leiden Centraal fietsen, kunnen vanaf 1 mei 2018 niet meer langs de Stationsweg stallen. Op 1 mei wordt het gebied waar Fiets Fout = Fiets Weg geldt, uitgebreid met de Stationsweg (richting de binnenstad tot de Steenstraat) en het Morssingelterrein (achter de Jumbo). Om de fietsen, die nu op de Stationsweg staan een parkeerplek te bieden, komen er op het Morssingelterrein 660 extra fietsenrekken. Door de uitbreiding geldt ook op het Morssingelterrein een maximale stallingstijd van twee weken.
De gemeente plaatst extra dubbellaags rekken op het Morssingelterrein en onder de onderdoorgang van het Morssingelterrein naar het Stationsplein. In totaal komen er ongeveer 660 fietsparkeerplekken bij. Het vak voor buitenmodelfietsen op het Morssingelterrein komt te vervallen. Voor scooters, brommers en bakfietsen is plek bij de ingang van het station, in de vakken naast de taxistandplaats.

Fietsenstalling op het Morssingelterrein. (Foto: PR).

Zodra de nieuwe fietsenstalling onder Lorentz in 2019 klaar is en de bouwwerkzaamheden voor de Geus starten, zullen de fietsparkeerplekken op het Morssingelterrein opgeheven worden.
Binnen het restrictiegebied Fiets Fout = Fiets weg geldt:
  • een fiets of scooter staat in een rek of een vak. Alleen voor bezoeken korter dan 1 uur mag een fiets of scooter buiten een rek of vak geplaatst worden.
  • maximaal twee weken aaneengesloten parkeren. Staat de fiets er langer dan twee weken dan is de fiets een zogenaamde weesfiets en geldt ook Fiets Fout = Fiets Weg!
  • foute fietsen (dat wil zeggen de fietsen die buiten het rek of vak geparkeerd staan) en weesfietsen (die langer dan twee weken geparkeerd staan) worden verwijderd. Deze kunnen tegen betaling van 26,00 euro opgehaald worden bij het Warenhuis op de Willem Barentszstraat. Scooters krijgen een bekeuring.

Het restrictiegebied.

Planning
Op 9 april starten de werkzaamheden op het Morssingelterrein aan de extra fietsenrekken. Daarvoor zijn al voorbereidende werkzaamheden te zien. Fietsen die op 9 april in het meest zuidelijke rek richting de stad en in het vak staan (te herkennen aan de gele borden) staan, worden verplaatst naar de fietsenopslag en zijn daar gratis af te halen.
Fietsen langs de Stationsweg krijgen binnenkort een label met daarop uitleg over de uitbreiding en de regels vanaf 1 mei.
Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×