(foto's: Gerry van Bakel).

Sieraden kijken, maken en keuren in Museum Volkenkunde

Tweede paasdag kun je met je juwelenkistje naar het Museum Volkenkunde om te kijken of er een schat in zit. Tijdens de Sieraden Special dag zitten een kunstconsulent en een sieradenspecialist in het museum die je graag meer vertellen over de herkomst, geschiedenis en eventuele waarde van je eigen sieraad. Verder zijn er workshops, demonstraties en lezingen. Ook kun je een kijkje in de keuken krijgen bijn de ‘artist in residence’ van het museum.

Al sinds december 2017 presenteert Museum Volkenkunde een kijk- en doe-tenstoonstelling over sieraden met de nadruk op de makers en de gebruikte technieken onder de titel SIERADEN – makers & dragers. Meer dan duizend objecten en tientallen video’s laten zien waar mensen zich wereldwijd mee tooien voor hoogtijdagen en doordeweeks.

Gerry van Bakel in gesprek met Museum Volkenkunde-medewerker Karin Flierman over de Sieraden Special op tweede paasdag.

Museum Volkenkunde opent zijn deuren op tweede paasdag om 10.00 uur, in het museumcafé kun je terecht voor een paasbrunch. Voor meer informatie over aanvangstijden en kosten van de workshops ga je naar de website van Museum Volkenkunde. Als aanvulling op de tentoonstelling SIERADEN – makers & dragers, is een speciale catalogus te koop voor 1 euro bij de entreebalie.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×