Sportwethouder Paul Dirkse verraste Wijnand Sloos vanmorgen met het Cornelis Joppenz beeldje van de gemeente Leiden. Sloos sluit vandaag na ruim 42 jaar de deuren van zijn winkel aan het Vijf Meiplein. (Foto's/video: Chris de Waard).

Gemeentelijke onderscheiding voor Wijnand Sloos op laatste openingsdag winkel

Locoburgemeester en sportwethouder Paul Dirkse heeft vanmorgen het Cornelis Joppensz beeldje van de stad Leiden uitgereikt aan Wijnand Sloos. Deze ooit zeer talentvolle UVS-doelman was meer dan 41 jaar lang eigenaar en naamgever van de sportwinkel aan het Vijf Meiplein in Leiden. Vandaag trekt de 71-jarige Sloos de winkeldeur voor het laatst achter zich dicht.

Locoburgemeester Paul Dirkse verraste sportondernemer Wijnand Sloos vanmorgen met het Cornelis Joppensz beeldje van de gemeente Leiden.

Op 3 juni 1976 opende Wim Rijsbergen, bekend Leidenaar en lid van het Nederlands elftal, onder grote belangstelling de sportwinkel van Wijnand Sloos. Het werd al snel een populaire onderneming waar elke Leidse en andere regionale vereniging hun tenues en verdere uitrusting vandaan haalden. Het aantal Leidse sporters dat sindsdien heeft meegelopen in de Taptoe in trainingspakken met de naam van zijn winkel erop is niet meer te tellen.

Chris de Waard sprak vanmorgen met sportwethouder Paul Dirkse en met ondernemer Wijnand Sloos die vandaag na bijna 42 jaar de winkel aan het Vijf Meiplein sluit. Tot 17.00 uur kan iedereen nog even langskomen.

Naast zijn dagelijks werk in de winkel had Sloos ook een lange sportieve carrière bij zijn ‘eigen’ voetbalvereniging UVS. Hij kwam in de dertig jaar dat hij bij deze club speelde, meer dan zeshonderd keer uit voor het eerste team. Een record, dat – zoals hij zelf zegt – niet meer zal worden verbeterd.

Vanwege zijn enorme lange staat van dienst als ondernemer en zijn inzet voor sportend Leiden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten Wijnand Sloos het Cornelis Joppensz beeldje toe te kennen. Dit beeldje wordt bij B&W-besluit toegekend wegens bijzondere verrichtingen in de stad Leiden aan personen zijn die zich langdurig op één of meerdere specifieke terreinen dienstbaar hebben gemaakt.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×