(Foto's: AS Media).

Vijftien auto's in beslag genomen bij controle in Leiderdorp

Vrijdagmiddag begon rond 15.00 uur een grote verkeerscontrole in Leiderdorp. De belastingdienst heeft in samenwerking met de politie van Leiden talloze auto’s aan een nadere controle onderworpen op de parkeerplaats ter hoogte van de LOI aan de Leidsedreef in Leiderdorp. Dat gebeurde aan de hand van zogenaamde ANPR-hits.

Alle passerende voertuigen werden gescand met een ANPR-camera. Dat apparaat herkent automatisch kentekenplaten en geeft een seintje als er iets niet in orde is. Dat kan een openstaande boete of belastingschuld van de tenaaamgestelde zijn, maar ook kan er met het voertuig zelf administratief iets niet in orde zijn.

Politiewagens en agenten op motoren reden in de omgeving rond en namen voertuigen mee, die daar volgens de ANPR-scanner in aanmerking kwamen. Bij elk voertuig dat werd gecontroleerd, werd ook een standaard alcoholtest afgenomen bij de bestuurder. Ook werden bepaalde voertuigen gewogen.

De controle eindigde om 21.30 uur. Toen waren er in totaal 15 auto’s in beslag genomen en had de belastingdienst circa 60.000 euro geïnd. De politie schreef voor verschillende feiten ook nog een zevental boetes uit. De voertuigen zijn door een bergingsbedrijf weggehaald.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×