Overal loopt het informatieproces voor een nieuwe coalitie. In Voorschoten zijn de gesprekken inmiddels afgerond. (Foto: Gerry van Bakel).

Voorschotense informateurs maken dit weekeinde formatie-advies

Gisteren hebben informateurs Ewald van Vliet (VVD Voorschoten) en Marijke Kleijweg (GroenLinks Voorschoten) met alle politieke partijen gezamenlijk gesproken. In dit gesprek hebben zij hun bevindingen uit de gesprekken van 24 maart teruggekoppeld en hebben zij hun analyse van de tien belangrijkste speerpunten die de partijen hadden ingeleverd, gedeeld.

Er is vrijdag ook verkennend gesproken over de voorkeur voor een raads- en/of coalitieakkoord en over onderwerpen als bestuurscultuur, financiƫn en een regiokeuze met het oog op de bestuurlijke toekomst van het dorp.

Naar aanleiding van het gesprek stellen de informateurs dit paasweekeinde een advies op dat begin volgende week aan de raad wordt aangeboden. De Voorschotense gemeenteraad bespreekt het advies vervolgens in een openbare raadsvergadering op 12 april.

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×