(Foto: Expat Centre Leiden).

Burgemeester verwelkomt nieuwe internationale bewoners

Afgelopen week heeft burgemeester Lenferink tientallen nieuwe internationale bewoners van Leiden officieel welkom geheten. De burgemeester was aanwezig bij het ‘Welcome Event’ in het Leidse stadhuis, georganiseerd door Expat Centre Leiden.

Expat Centre Leiden organiseerde voor de eerste keer dit evenement. De organisatie wil internationale bewoners van Leiden kennis laten maken met de stad en regio waar zij zich bevinden. Daarnaast wil de organisatie de nieuwe bewoners van de stad zich laten thuisvoelen en op weg helpen naar een zelfstandig bestaan. Bij het Expat Centre Leiden kunnen internationale bewoners daarom terecht  voor alle praktische informatie over scholen, vervoer, bankzaken of huisvesting.

Het ‘Welcome Event’ werd geopend met een officieel welkomstwoord van de burgemeester. Vervolgens kwamen andere sprekers om te vertellen over Nederland en haar gewoontes en gebruiken. De bedoeling is dat zulke evenementen 1 √° 2 keer per jaar georganiseerd gaan worden. Zo vinden de internationale bewoners sneller hun weg in hun nieuwe woonplaats.

 

 

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×