(Foto: PR).

Goud voor Leids turntalent in Linz

De 14-jarige turnster Juliëtte Pijnacker heeft bij de Austrian Team Open in het Oostenrijkse Linz een gouden plak behaald met het team van Jong Oranje. Individueel werd ze vierde. Pijnacker turnt bij de eredivisievereniging Turnz Amsterdam Gymnastics.

Pijnacker turnde op deze wedstrijd nieuwe en moeilijkere oefeningen op alle toestellen. De sprong, een yurchenko schroef met een moeilijkheidsgraad van 4,6 werd gewaardeerd met een 13,7; het hoogste cijfer van de wedstrijd. Op vloer kreeg ze de handen op elkaar met een bijzondere choreografie op muziek van The Pink Panther.

De Nederlandse Jong Oranje turnsters turnden in een sterk veld met deelnemers uit 17 verschillende landen. Voorafgaand aan de Austrian Team Open hebben de turnsters een stage gehad, eveneens in Linz.

“Ik ben heel blij met dit resultaat! Ik heb op de meeste toestellen een plus oefening gehaald, dat is heel fijn op dit punt in het wedstrijdseizoen. Ik probeer mijn oefeningen nog meer te stabiliseren en wellicht uit te bouwen voor het NK eind juni. Daar zijn startbewijzen te verdienen voor het Jeugd EK in Glasgow. Daar ga ik voor!” aldus Pijnacker.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×