Madrid de populairste stad voor internationale studenten

Madrid de populairste stad voor internationale studenten

Uit een recente internetpeiling onder internationale studenten van over heel de wereld is gebleken dat Madrid de populairste bestemming is. Dit wordt bevestigd doordat er meer dan 40.000 internationale studenten elk jaar Madrid als studentenstad kiezen om te studeren in het buitenland. In dit artikel bespreken we waarom Madrid zo populair is.

Foto: Pexels.com

Madrid als droombestemming

Spanje is zeer geliefd onder internationale studenten. Dat heeft met drie factoren te maken: de positie van het Spaans als wereldtaal, de rijkdom van de Spaanse cultuur en het zachte klimaat van het Iberisch schiereiland. Spaans wordt naar schatting door een half miljard mensen wereldwijd gesproken en is de officiële taal in Spanje, maar ook in de meeste landen van centraal- en Zuid-Amerika. De Spaanse cultuur staat bekend voor gastronomie, kunst, muziek en gastvrijheid. Hoewel Spanjaarden zelf hun klimaat niet als warm beschouwen, en vooral in het noorden van het land de winters hard kunnen zijn, staat Spanje voor de meeste Nederlanders symbool voor warmte en zon, wat ook verklaart waarom zoveel studenten voor Spanje kiezen.

Taalcursus Spanje

Steeds meer Nederlanders willen ook Spaans leren in Spanje. Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste is Spanje nog steeds een van de goedkoopste landen om te verblijven. Een appartement huren of hotelkamer boeken kan voor een fractie van de prijs die men in Nederland betaalt, en supermarkten, bars en restaurants zijn stukken goedkoper. Een frisse pils voor een euro? In Spanje kan het nog. Daarnaast zal de kennis van het Spaans ongetwijfeld veel sterker op vooruitgaan in een Spaanstalig land. Scholen als EF spelen hier gretig op in en bieden de beste cursussen Spaans aan in Madrid, maar ook in Malaga en Barcelona.

Madrid studentenstad

Madrid is natuurlijk de hoofdstad van Spanje, bovendien is het de tweede grootste stad van heel Europa. Als cultuurstad kan ze wedijveren met Parijs, Berlijn, Londen of Rome. Het is het economisch, politiek en cultureel kloppend hart van Spanje. Artistieke studenten kiezen voor Madrid omwille van musea als het Prado en Reina Sofia. Daarnaast biedt deze stad meer groene gebieden dan om het even welke andere stad in Europa. EF heeft er een uitstekende taalschool en je vindt er gerenommeerde universiteiten als Universidad Complutense de Madrid (De Complutense Universiteit van Madrid), Universidad Autónoma de Madrid (De Autonome Universiteit van Madrid), Universidad Carlos III de Madrid en Universidad Rey Juan Carlos om er maar een paar op te noemen. Daarnaast vind je ook particuliere hogescholen, zoals Alfonso X el Sabio, Camilo José Cela, Antonio de Nebrija, CEU San Pablo, of Universidad Europea.

https://pixabay.com/nl/madrid-gebouw-het-platform-385104/

Openbaar vervoer

Madrid beschikt ook over een zeer uitgebreid netwerk van openbaar vervoer, inclusief een van de mooiste metro’s van heel Europa. Bovendien kost een studentenabonnement slechts twintig euro per maand. Daarnaast vindt men er ook BiciMAD, een systeem om fietsen te delen, of een app als CarToGo, om goedkoop auto’s te huren. De student zal dus geen problemen hebben zich te verplaatsen in deze toch wel uitgestrekte stad, wat ook voor een deel de aantrekkingskracht van de Spaanse hoofdstad kan verklaren.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×