(Foto's: Chris de Waard).

Uitbreiding Fiets Fout = Fiets Weg rond Leiden Centraal

Wie zijn of haar fiets niet in een van de stallingen rond station Leiden Centraal zette, kreeg al jaren te maken met het gemeentelijke regime ‘Fiets Fout = Fiets Weg’ waarbij verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd en tegen betaling van 26 euro bij de gemeente kunnen worden teruggehaald in het depot aan de Willem Barentszstraat. Het gebied waar fietsen worden weggehaald, wordt met ingang van morgen uitgebreid.

Wie vanaf vandaag op de Stationsweg of het Morssingelterrein geen gebruik maakt van de fietsenstallingen krijg ook te maken met ‘Fiets Fout = Fiets Weg’. De gemeente heeft wel het aantal tijdelijke stallingsplekken flink uitgebreid. De afgelopen weken zijn er 660 bijgekomen. Voor bromfietsen, scooters en fietsen die niet in de rekken passen is naast de taxistandplaats een speciaal gebied ingericht om ze te stallen.

De gemeente zet foto’s van alle uit de restrictiegebieden verwijderde fietsen op de speciale website www.fffw-leiden.nl. De fietsen worden in het depot 42 dagen bewaard. Daarna gaan ze in de verkoop.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×