Op 10 mei 2018 luidden de klokken van de Christus Dienaarkerk voor het laatst. (Foto: Robbert Beurse).

Afscheidsontbijt in Christus Dienaarkerk

Op de ochtend van Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018, luidden de klokken van de Christus Dienaarkerk in Zoeterwoude voor de laatste keer. Na bijna 50 jaar sluit ze definitief haar deuren.
Op deze bijzondere dag waren alle buurtbewoners uitgenodigd om de laatste dag van de CD-kerk, zoals deze in het dorp vaak genoemd wordt, met elkaar te beleven tijdens een gezamenlijk ontbijt. Iedereen, kerkelijk of niet, was gratis welkom aan de ontbijt tafel en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Parochianen van de CD-kerk kunnen voortaan terecht in de Sint Jans kerk aan de Zuidbuurtseweg die op 1e Pinksterdag, na een grondige renovatie, haar deuren weer opent. Tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren zal op zaterdagavond 12 mei (19:00 uur) eenmalig een kerkdienst in het Muziekcentrum worden georganiseerd. Deze plek werd tijdens de bouw van de CD-kerk (1964-1970) ook gebruikt als kerk.

Met een fietstocht ‘Over kerkepaden’ op zondag 13 mei, een wandeling ‘Van kerk tot kerk’ op dinsdag 15 mei en een heuse escaperoom in de toren van de Sint Jan op 16, 17 en 18 mei moeten de kerkbezoekers van Zoeterwoude vertrouwd raken met hun nieuwe kerk. Uiteraard zijn ook de andere inwoners van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×