Lentemarkt in de Dorpsstraat in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse)

Duurzame lentemarkt Zoeterwoude druk bezocht

Tijdens de Wereld Fairtrade Dag organiseerde de Wereldwinkel Zoeterwoude zaterdag voor de 3e keer een duurzame lentemarkt op het Dorpsplein in Zoeterwoude-Dorp.

Naast een kraam van de Wereldwinkel werden de bezoekers bekend gemaakt met de (lokale) producten van o.a. Kaasboerderij van Veen, Leo’s drankenhuis, Sugar ’n Spice, Beebox, Salon Jij&Ik, Gemiva en het Graalhuis. Ook was er ook dit jaar vanuit de Gemeente Zoeterwoude weer veel aandacht voor duurzaam bouwen, duurzame energie in en om het huis, afvalscheiding en regenwateropvang in versteende tuinen en konden bezoekers in gesprek gaan met enkele raadsleden en burgemeester Liesbeth Bloemen.

Nieuw dit jaar waren de Zoeterwoudse bijen en honing van Eelco Kelder en de handgemaakte bonbons van Pieter Windmeijer.
Het lentefestijn werd muzikaal omlijst door Ab (accordeon) en duo Sonero, Terraz zo en het Shantykoor de WeidePoort. Deze laatste groep trad eerder dit jaar nog op in poptempel Paradiso! Uiteraard ontbraken de jonge geitjes, aaibare konijntjes en paplammeren niet.

Mede dankzij het mooie weer was de markt ook dit jaar weer een groot succes.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×