(Foto's: Kinderboerderij Merenwijk).

Zondag schapen scheren bij Kinderboerderij Merenwijk

Op Eerste Pinksterdag) organiseert de Kinderboerderij Merenwijk het jaarlijkse schapenscheerfeest. De schapenscheerder laat zien hoe de schapen weer een frisse look voor de lente krijgen. Ook is er een proeverij van Oma’s Lekkernijen en is het theehuis de Trotse Pauw geopend. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen zoals ponyrijden en knutselen. De imker verkoopt zijn eigen honing en de kaasboer heeft bijzondere kaasjes te koop.

De kinderboerderij heeft een dierenweide en een erf met meerdere stallen. Er zijn paarden, schapen, geiten, knaagdieren en veel andere beesten. Het bezoekerscentrum Weidezicht op de kinderboerderij biedt informatie over de dieren en de activiteiten.

Het schapenscheerfeest bij Kinderboerderij Merenwijk duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op www.leiden.nl/kinderboerderij staat alle informatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×