Damian Kapojos won de Frans de Witprijs met zijn beeld. (Foto's: Emile van Aelst).

Beelden in Leiden van start met toekenning Frans de Witprijs

Onder grote belangstelling is donderdagmiddag de zevende editie van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden van start gegaan op de Hooglandse Kerk. In een goedgevulde Lutherse Kerk werd, voorafgaand aan de opening die werd verzorgd door directeur Wim Weijland van het Rijksmuseum van Oudheden, de Frans de Witprijs uitgereikt aan Damian Kapojos uit Zwolle die met zijn beeld ‘The Starship Affliction’ de hoogste ogen gooide bij de vakjury.

Beelden in Leiden is tot met met 5 augustus te zien op de Hooglandse Kerkgracht. Ook zijn er satellietexposities in het RMO dat dit jaar het 200-jarig bestaan viert en op het voorterrein van het LUMC. Ook in de galerie van heet LUMC is werk te zien van de deelnemende kunstenaars.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×