Fietser gewond bij aanrijding op rotonde Vijf Meilaan

41

Dinsdagavond heeft op de rotonde van de Vijf Meilaan met de Rooseveltstraat in Leiden een aanrijding plaatsgevonden. Een automobilist was in botsing gekomen met een fietsster. De fietsster raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Delen

41 reacties

 1. Martijn Korner

  Er zijn maar weinig fietsers daar die de moeite nemen even richting aan te geven. Vaak schieten ze op het laatst de rotonde nog even op tegen de klok in om zo de kortste route te hebben, vanmorgen ook nog. Verbaasd me niets al die aanrijdingen. Blijft natuurlijk triest!

 2. Mahshid KH A

  Wanneer wordt er iets aan deze rotonde gedaan, er gebeuren er zo veel ongelukken. De fietsers geven inderdaad niet altijd richting aan maar de auto’s kijken soms ook echt niet. En ik denk dat het grootste probleem zit in de opbouw van de rotonde. Auto’s moeten stoppen voor voetgangers en fietser en daarna is er nog plek voor 1 auto die dient te stoppen voor andere auto’s die al op de rotonde rijden. Dit zorgt ervoor dat sommige auto’s denken dat ze er nog snel voor langs kunnen. Hoe dan ook er moet echt iets veranderen aan deze rotonde want er gebeuren echt veel te vaak ongelukken.

  • Stefan Teske

   Ik kijk als automobilist zeker wel(!), maar deze rotonde is erg onoverzichtelijk! Rotondes zijn goed, ik heb met andere rotondes geen probleem, maar het lijkt erop dat deze kruising te “klein” is voor een rotonde.

  • Mahshid KH A

   Stefan Teske ben het met je eens hoor het is een ‘rare’ rotonde. Ik kom er zowel als fietser als automobilist dus zie het probleem ook aan beide kanten. Denk dat de schuld niet alleen bij automobilisten en of fietsers ligt. Hoop dat de gemeente er gewoon iets aan doet.

  • Patrick Kalmeijer

   Het is geen gevaarlijke rotonde als iedereen zich gewoon aan de verkeersregels houdt. Zoals richting aangeven als men de rotonde oprijdt/verlaat, fietsers voorrang geven, kijken voordat men de rotonde oprijdt/verlaat. Het is een nogal overzichtelijke rotonde. Er staat geen verkeersbord, geen struiken, alles is vrij zicht…
   Het is een vrij drukke rotonde, dat wel. En misschien niet helemaal de beste plaats voor een rotonde.
   Maar ik ben het niet met je eens dat het een gevaarlijke rotonde is. Die rotonde doet geen vlieg kwaad.

 3. Suzan Dirkx

  Fietsers steken ook vaak geen hand uit; dus ook voor automobilisten vaak een onduidelijke situatie (daarmee wil ik de automobilisten niet schoon praten hoor).

 4. Monique Ouwerkerk

  Als fietsers zich ook eens aan de rijrichting houden en niet overal vandaan schieten is het wat overzichtelijker
  Zal niet zeggen dat, dat nu ook gebeurt is maat is net wild westen daar🤪

 5. Esther de Ruiter

  Als alle fietsers ook eens een keer hun hand uitsteken ipv met een mobiel in de hand te fietsen, zou het voor ALLE VERKEERSDEELNEMERS duidelijk zijn wat men gaat doen op een rotonde. Sterkte voor de fietser in ieder geval, en ook al heb je voorrang, duidelijkheid in het verkeer zorgt wel voor veiligheid

 6. Rosa Jayden

  Ik fiets daar regelmatig en steek altijd netjes me hand uit. Maar heb al te vaak mee gemaakt dat auto’s niet opletten of op het laatste moment remmen omdat ze te hard rijden. Niet veilig dus..

 7. Dominique Hoogervorst

  Idd fietsers pakken de voorrang gepast of ongepast….
  Niks handje uitsteken want die houd de telefoon vast. ..
  Ik vermeid die weg bewust….
  Ook al is het de fietser zijn eigen schuld…
  Jij als auto kan dan alsnog 50% van zijn schade dokken waardoor je weer je premie ziet stijgen
  Zo leuk die regels in NL

 8. Ruud Neuteboom

  Het zijn weliswaar twee klote rotondes op de Vijf Meilaan maar de fietsers hebben zelf ook een stuk verantwoording. Die suffe fietsers steken hun hand niet uit en/of rijden in tegengestelde richting. Ze kijken en/of letten niet op, maar kijken wel op de telefoon. Raak je als automobilist dan toch zo’n sufkut dan heb je het nog gedaan ook. En dat alleen omdat die grobbekuikens niet de energie kunnen opbrengen om zich aan de regels te houden en even willen kijken naar het overige verkeer.

Je bent nu offline