Burgemeester Lenferink draaide vanmiddag symbolisch de gaskraan dicht op het middenterrein van het Jacques Urlusplantsoen. (Foto's/video: Chris de Waard).

Jacques Urlusplantsoen voorop in duurzaamheid: 400 woningen van gas los

Eigenlijk verwarmen de honderden huishoudens in de grote flatgebouwen aan het Jacques Urlusplantsoen hun woningen al sinds maart van dit jaar zonder gas, maar vanmiddag was het feestelijke officiële moment dat werd gevierd dat de twee flatgebouwen worden verwarmd via een warmtepompcentrale.

Burgemeester Lenferink draaide vanmiddag de gaskraan symbolisch dicht bij het Jacques Urlusplantsoen. De zoon van projectleider droeg een gedicht op aan zijn vader.

Het bedrijf Linthorst Techniek heeft in totaal zo’n 1,7 miljoen euro geïnvesteerd in de installatie die via de bestaande leidingen de woningen in de twee flatgebouwen van warmte voorziet. Ook wooncomplex Rijn en Vliet van Libertas Leiden en een aantal aanleunwoningen maken gebruik van de installatie.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over het verduurzamen van de flatwoningen in het Jacques Urlusplantsoen.

Chris de Waard in gesprek met Gijs Linthorst over de warmtepompcentrale in het Jacques Urlusplantsoen.

Chris de Waard in gesprek met VVE-voorzitter Justin Zwaan over het van gas los gaan van de flatwoningen in het Jacques Urlusplantsoen.

 

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×