(Foto's: Emile van Aelst)

30 Jaar Stedenband Leiden - Torun

De Stedenband Leiden – Torun werd in 1988 opgericht en bestaat dit jaar 30 jaar. Elk najaar reizen een aantal Leidenaren naar Torun en in het voorjaar komt een groep uit Torun naar Leiden. Deze week zijn er 40 gasten uit Torun in Leiden. Het zijn vertegenwoordigers van o.a. een fotoclub, de universiteit, sportverenigingen, de culturele sector en de gemeente. Donderdagmiddag werden de gasten ontvangen in de Burgerzaal van het Stadhuis waar locoburgemeester Paul Dirkse ze welkom heette. Zijn speech werd door enkele Nederlands studerende Poolse studenten simultaan vertaald. De groep onder leiding van Jagna Wajda en Monika Krauze heeft de afgelopen dagen een druk programma voorgeschoteld gekregen met onder andere de opening van een fototentoonstelling, gemaakt door leden van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging, over Torun in BplusC. Daarnaast stonden een stadswandeling, rondvaart, theatervoorstelling, wijnproeverij in Matilo en een bezoek aan Utrecht op het programma. De herfstreis vanuit Leiden is dit jaar van dinsdag 23 oktober tot en met zondag 28 oktober. De buskosten bedragen € 145,00 Er zijn nog enkele plaatsen vrij, aanmelden kan bij de Stedenband Leiden – Torun.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×