De Heineken brouwerij in Zoeterwoude-Rijndijk. (Foto: Heineken Nederland).

Opnieuw Zoeterwouds compliment voor Heineken brouwerij

Net als in 2015 geeft de gemeente Zoeterwoude een compliment in de vorm van een kunstwerk aan de Heineken brouwerij. Op vrijdag 15 juni wordt het door Marco Caspers ontworpen kunstwerk om 10.00 uur ’s morgens onthuld door directeur Jos Oliemans van de brouwerij in Zoeterwoude en burgemeester Liesbeth Bloemen. Heineken ontvangt het compliment vanwege de grote betekenis van het bedrijf voor de omgeving.

Duurzaam geschenk
“Er is gekozen voor een duurzaam geschenk”, zo laat de gemeente weten. Dat past goed bij zowel Heineken als bij Zoeterwoude. De wijze waarop de brouwerij om gaat met haar buren en zich inzet voor duurzaamheid wordt door de gemeente Zoeterwoude enorm gewaardeerd.

Partnerschap op het gebied van duurzaamheid
Heineken is ook de economische motor binnen de Groene Cirkels. Groene Cirkels wil met duurzame ontwikkeling een voorbeeld zijn voor de maatschappij van de toekomst en koppelt de verduurzaming van de Heineken brouwerij met de kennis van Wageningen Environmental Research en Naturalis Biodiversity Center aan de provinciale ambities en die van het waterschap op het gebied van ruimte, water, mobiliteit en economie.

De gemeente Zoeterwoude heeft in samenwerking met Heineken het Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein en het project Klimaatbestendig Zoeterwoude- Rijndijk opgezet. Een succesvol onderdeel hiervan is de bevordering van de biodiversiteit zoals het regionaal Bijenlandschap. Dit alles om bij te dragen aan een gezond milieu en een bijdrage te leveren aan de effecten van de klimaatverandering.

Toekenning Zoeterwouds compliment
Het college van burgemeester en wethouders van Zoeterwoude is unaniem van mening dat Heineken Nederland met de vestiging Zoeterwoude, het Zoeterwouds compliment verdient. “De ambities van Heineken in Zoeterwoude sluiten naadloos aan bij de kernwaarden van Zoeterwoude”, aldus de motivatie van de gemeente voor de toekenning van het compliment.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×