(Foto: Annemieke Dubbeldam).

Jubilerende school trakteert kinderen van minima

Leerlingen van de Eerste Leidse Schoolvereniging (E.L.S.) hebben in het teken van het 95-jarig bestaan van de school geld opgehaald voor stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er geen geld voor is op een verjaardagsbox. In zo’n box zitten onder andere slingers, ballonnen, taartmix, traktaties en cadeautjes.

De leerlingen van de basisschool hebben met z’n allen bijna 1700 euro opgehaald. Dit is goed voor maar liefst 48 kinderverjaardagen. De kinderen van de E.L.S. begonnen eind vorig jaar met geld ophalen voor stichting Jarige Job. Er werden acties georganiseerd als het maken en verkopen van cupcakes en armbandjes. Ook werden er allerlei klusjes uitgevoerd in de buurt. Dominique uit groep 3-4 haalde in haar eentje door verzamelen van lege flessen zelfs ruim 80 euro op.

Het bedrag is inmiddels officieel overhandigd aan de stichting. De kinderen kregen in het magazijn ook nog een uitgebreide rondleiding en mochten helpen met het inpakken van een verjaardagsbox.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×