Worthy de Jong blijft ZZ Leiden trouw

Worthy de Jong verdedigt ook komend seizoen de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 30-jarige guard tekende vanochtend een contract voor twee seizoenen. Daarmee heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich verzekerd van de diensten van een van de belangrijkste cultuurdragers uit de historie van de club.

(Foto: Marja van Tilburg).

Worthy de Jong debuteerde in het seizoen 2010/2011 voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 1.94 meter lange atleet is de enige speler die de twee Leidse kampioenschappen (2011 en 2013) heeft meegemaakt. Na zes seizoenen de Vijf Meihal als thuisbasis te hebben gehad, maakte de topscorer aller tijden van de Leidse club (4.168 punten) een uitstapje naar Frankrijk.

De Jong heeft met 340 wedstrijden de meeste duels voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gespeeld. Ook in de categorieën rebounds (1.733), steals (718), assists (905) en blocks (162) staat De Jong op nummer één. Na één seizoen voor SOMB (Stade Olympique Maritime Boulonnais) te zijn uitgekomen, keerde De Jong afgelopen seizoen terug naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Als het nieuwe contract van De Jong afloopt, heeft hij negen jaar voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gespeeld.

De voormalige MVP van de Dutch Basketball League (seizoen 2015/2016) kwam in 32 competitiewedstrijden gemiddeld bijna 34 minuten binnen de lijnen. Daarin was de 87-voudig international goed voor 15.97 punten, 6.00 rebounds, 4.50 assists en 3.00 steals. In de elf wedstrijden voor de play-offs stond De Jong gemiddeld bijna 36 minuten in het veld. In die speeltijd noteerde hij 15.64 punten, 8.00 rebounds, 2.55 assists en 2.73 steals.

Met het vastleggen van De Jong is de eerste bouwsteen voor de ploeg van de nieuwe coach Rolf
Franke gelegd. In de komende weken zal de selectie nader vorm krijgen. Een andere sterkhouder van de ploeg, Jessey Voorn, maakte vorige week bekend over te stappen naar aartsrivaal New Heroes Den Bosch.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×