Foto: PR

Dit zijn de leukste winkelstraten van Leiden

Leiden wordt ook weleens klein Amsterdam genoemd en dat is niet voor niets zo. Met zijn singels en grachten zou je soms denken dat je door de hoofdstad dwaalt. Leiden heeft als groot voordeel dat het er een stuk rustiger is. Zeker wanneer je een dagje gaat shoppen is dat fijn. Leiden is de stad van de studenten maar de stad heeft nog veel meer te bieden. De stad biedt vele mogelijkheden voor een shopdag. Je zal tijdens een dagje winkelen verrast worden door de prachtige historische panden die de stad rijk is. De binnenstad van Leiden zal je dan ook zeker te weten niet teleurstellen. Ben je benieuwd geworden naar waar je moet zijn voor een dagje shoppen in Leiden? Lees dan snel verder naar het overzicht van de leukste winkelstraten van Leiden.

De Haarlemmerstraat

Het leuke aan een dag shoppen in Leiden is dat alle favoriete winkelstraten op loopafstand van elkaar liggen. De Haarlemmerstraat loop je binnen via de Dullenburg en is een van de meest bekende en drukstbezochte winkelstraat van Leiden. Je vindt hier vooral de grote winkelketens als de Hema, Kruitvat en Rituals. Daarnaast zit er ook de kapper Yes, Experts in Hair gehuisvest. Voor wie vragen heeft over zijn smartphone die kan terecht bij de KPN-winkel in Leiden. Sporadisch vind je er kleine originele winkeltjes tussen waar ze vooral leuke item voor in huis verkopen.

De Breestraat

Deze grote winkelstraat in hartje Leiden biedt een groot diversiteit aan winkels. Je vindt er enkele grote winkelketens naast de vele speciaalzaken. Je slaagt hier zeker te weten voor een nieuwe outfit. Voor leesfanaten is de Breestraat een waar walhalla. Je vindt er diverse boekwinkels. Bij Boekhandel Kooyker vind je altijd de allernieuwste boeken op de plank. Kom je op de fiets richting de Breestraat dan is er in de Breestraat heel handig een fietsenstalling waar je je fiets kan parkeren. Loop je een eind verder de Breestraat in breng dan een bezoek aan Mozaïek ENZO waar je zeker een mooi item scoort voor in je woning.

Het Pieterskwartier

Hier loop zo je heen wanneer je de Breestraat uitloopt. Dit is nog een oud stukje Leiden waar je even kan genieten van de rust. Je slentert door de straat die nog vol ligt met kinderkopjes. Je vindt hier een groot aantal antiek en vintage shops die de sfeer van het Pieterskwartier in eer houden.

Dit was slechts een selectie van de allerleukste winkelstraten in Leiden. Er zijn natuurlijk nog veel meer plekken om te winkelen zoals winkelcentrum de Luifelbaan, hier kun je tevens heerlijk eten bij een van de gezellige braderies.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×