(Foto's: Politie).

Gestolen auto klem gereden na achtervolging

De politie heeft gisterochtend in alle vroegte na een flinke achtervolging de bestuurder van een gestolen auto aangehouden. De gestolen auto was bij Hoofddorp herkend door een ANPR-camera (Automatic Numberplate Recognition) en reed over de A4 richtring Den Haag. Ter hoogte van Leiden herkenden motorrijders van de Leidse politie de auto in een langzaam rijdende file.

Toen ook een politieauto aanhaakte kreeg de autodief de agenten in de gaten. Hij ging er via de afgekruisde rijstrook vandoor, reed even verderop tussen de file door naar de vluchtstrook en ging er met ruim 120 kilometer per uur langs de file vandoor.

Met de twee motorrijders in zijn kielzog, reed de verdachte met hoge snelheid over de A4 waarbij verschillende politieregio’s in de buurt aanhaakten. Op de A4 ter hoogte van Rotterdam zetten ook de Landelijke Eenheid van de politie de achtervolging in. Die eenheid rijdt in snelle politievoertuigen en is er bovendien in getraind een verdachte in te boxen of te rammen.

De verdachte, inmiddels achternagezeten door een stoet van verschillende politievoertuigen die werd geleid door de motorrijders uit Leiden, is vervolgens de A15 op gereden in de richting van Ridderkerk waarna hij de A16 op reed richting Breda. Daar hebben agenten van de Landelijke Eenheid de gestolen auto ingeboxt. Daarbij ramde de verdachte de politieauto die voor hem reed maar het lukte niet om te ontkomen.

Op het politiebureau bleek dat de verdachte onder invloed van meerdere verdovende middelen was. Hem wordt onder andere heling, rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag ten laste gelegd. Voor het rammen van het politievoertuig wordt hem ook poging tot zware mishandeling of poging tot doodslag ten laste gelegd. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Advertentie

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×