(Foto's: Wilco Devilee Foto- & Filmproductie).

Herinrichting Rijnsburgersingel vordert gestaag

De gemeente Leiden is gisteren begonnen met de asfalteringswerkzaamheden op de Rijnsburgersingel. Sowieso altijd al een warm klusje voor de wegwerkers, maar met de huidige temperaturen is het nog een extra uitdaging om het hoofd koel te houden.

(Afbeeldingen: Marseille Buiten).

De herinrichting van de Rijnsburgersingel maakt deel uit van een groter project, waarbij aansluitend ook de Maresingel wordt aangepakt. De singel wordt van gevel tot waterkant opnieuw ingericht en onder het wegdek worden speciaal voor dit doel ontworpen ‘spuwers’ aangelegd die ervoor moeten zorgen dat regenwater in de toekomst niet meer bij de woningen terecht kan komen, maar wordt afgevoerd naar het water van de singel.

Dit deel van de singels wordt ingericht als 30-kilometergebied waar autoverkeer meer te gast zal zijn. Door die nieuwe uitstraling worden de Rijnsburgersingel en de Maresingel tussen de eveneens nieuwe Valkbrug en de Oude Herengracht meer bij het singelpark getrokken.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×