Inwoners van Voorschoten moeten weer zelf gaan zorgen voor de zakken waarmee ze plasticafval scheiden. (Foto: Chris de Waard).

Voorschoten stopt met uitdelen gratis zakken voor plastic

Sinds enige tijd kunnen inwoners van Voorschoten gratis afvalzakken ophalen bij de supermarkten in het dorp, het Uitvoerend bedrijf van de gemeente en bij het gemeentehuis. Deze zakken waren bedoeld voor het inzamelen van plastic afval, maar blijken in de praktijk vooral voor andere doeleinden gebruikt te worden. Daar is de gemeente ontzettend veel geld aan kwijt. Er worden grote aantallen zakken afgenomen, maar dit is niet terug te zien in wat er weer aan plastic wordt ingezameld. De gemeente stopt daarom met het gratis verstrekken van de zakken op de verschillende locaties.

De proef met het verstrekken van gratis afvalzakken voor plastic afval, is een onderdeel van de campagne ‘Afval scheiden? Voorschoten maakt het verschil’. Het is een van de maatregelen om inwoners te stimuleren het huishoudelijk afval beter te scheiden. Dat is goedkoper voor de gemeente en uiteraard ook beter voor het milieu.

De gemeente gaat nu kijken naar een andere aanpak. Als de huidige voorraad zakken op is, wordt deze niet meer aangevuld.

Advertentie

Duurzaamheid Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×