Niet iedereen blij met introductieweek nieuwe studenten

19

Hoewel Leiden de nieuwe studenten die deze week de EL CID lopen massaal omarmen, is niet iedereen alleen maar gelukkig met de nieuwe stadsgenoten. Een bewoner van de 5e Binnenvestgracht werd gisteren onaangenaam verrast bij het opstaan. Een blik naar buiten leerde dat ’s nachts enkele bloembakken in het water waren gegooid. Een andere buurtbewoner had ’s nachts ook al gezien dat studenten de bloembakken als urinoir gebruikten.

Medewerkers van de gemeente Leiden hebben de bakken weer uit de gracht gehaald. Wel bleken ze te zijn beschadigd. “Rara, wie draait op voor de kosten? De organisatie van El-Shit? De universiteit? Of de Leidse belastingbetaler,” zo vraagt de straat zich af.

Delen

19 reacties

 1. Corine Hendriks op

  Vervelend, ik erger me soms ook rot. Maar op voorhand aannemen dat het EL CID-ers waren is niet terecht.

 2. In het huigpark wetdt onanks de wc.s gewoon open en bloot in de singel gepiest was men om 11.00 al laveloos

 3. Een inwoner van Leiden op

  @Martine: dat gebeurt altijd. Die wc’s worden nauwelijks gebruikt als er een singel of ander open water in de buurt is. Was vorig jaar 2 oktober ook zo op de Kaasmarkt. Kijk je zo vanuit je raam tegen al die pissende lui aan en uiteraard dan weer geen handhavers te zien.

 4. petra hoogeveen op

  en wat dacht u van de feesten bij Njord! Kennismakingstijd? Ja met bier enz. en ontiegelijk veel herrie!!Na het feest al lallend en brallend naar huis. En dan al die fietsen over de weg, stoep en zebra. Niet leuk meer
  Als buurtbewoner baal ik hier stevig van.

  • In de Breestraat is er bijna elke nacht (tot minstens 04.00 uur) gebral van allerlei jongelui, zou daar ook wel eens gezond verstand willen zien, om niet zo schreeuwend naar huis te lopen. Er wonen nog altijd mensen die gewoon naar hun werk moeten en hun slaap nodig hebben. Maar ja opvoeding in hun jeugd, is een moeilijke bezigheid geworden.

 5. Ja het is weer bal met de ballen week. Onze toekomstige artsen rechters advocaten leven zich weer goed uit.

 6. Ter aanvulling op bovenstaande klachten over wangedrag van deze uitverkorenen, waaronder vermoedelijk enkele leiders van morgen.
  Ik fietste laatst door de stad, althans dat probeerde ik. Met wat bellen en roepen lukte het op de Hogewoerd bij SSR nog, maar de Boommarkt was bij Quintus totaal geblokkeerd door grote aantallen jongelingen die misschien vonden dat de straat bij de sociëteit hoort of van hen was. Er kon geen verkeer langs. Je moet er niet aan denken hoe lang een brandweerwagen of ambulance nodig zou hebben gehad om er doorheen te komen. Bij beide studentenverenigingen was er nogal wat lawaai. Later fietste ik terug door de Breestraat. Dat ging min of meer ongehinderd, maar de herrie bij Minerva was oorverdovend.
  Hebben de besturen van studentenverenigingen geen verantwoordelijkheidsbesef, zijn die lui wellicht verwende kindertjes die altijd hun zin kregen en waar waren politie en gemeentelijke handhavers?
  Ik gun iedereen zijn feestje, maar er zijn grenzen. Misschien hebben veel aankomende studenten een opvoedingcursus en een training sociaal gedrag nodig, eventueel als verplicht onderdeel van de kennismakingsperiode.

 7. Een Leids burger op

  Het is, mijns inziens, vooral tijdens de EL-CID week en kenningsmakingstijd met de verenigingen dat de aankomende studenten denken dat ze “alles” maar zou mogen.

 8. Penny Mae De Vroom

  Kut studenten .. geen respect voor de stad. Van de fietste ik om 6.45 over de Haarlemmerstraat om naar werk te gaan. Kom je lallende “studenten” tegen .. overal omgegooide containers en rotzooi. Laat ze eerst een studie doen over respect en normen en waarde …

 9. Leroy Spek

  Moeilijk he van iemand anders zn spulle afblijven hebben dr wel meer last van van die schijtstudente doe dat lekker in je eigen stad!!!

 10. Schudthethoofd op

  Ben zelf 7 jaar student geweest. Stomdronken over stoeptegels gestruikeld, van de fiets gevallen en op trappen in slaap gevallen. Maar nooit flikkerde ik andermans spullen in de gracht, of liet ik mede-feestgangers in andermans portieken kotsen of pissen. Je kunt prima profs, Phd’s en postdocs in je stad hebben, maar veel studenten kunnen we in Leiden missen als kiespijn. Geen verantwoordelijkheidsgevoel: niet van huis meegekregen (papa en mama fixen het wel, ook dat huisje in de stad…mag je best uitwonen, hoor), niet op het vwo gekweekt (de fine fleur van straks laat zich niks vertellen), en er ook niet in geramd tijdens de ontgroening / El Cid (de verenigingen zetten liever de bierpomp open dan maatschappelijk verantwoord gedrag bij te brengen). Ik stel voor: laat het kamertekort verder oplopen (blijf lekker thuis bij pa en ma), en maak maatschappelijke taken (zoals de stad opruimen na 3 oktober, corvee bij het sociaal pension of voorlezen op de voorschool) onderdeel van het BSA. Wij betalen via de belasting hun onderwijs, dus mogen wij als burgers ook verwachten dat zij zich als normale medeburgers gedragen. Voor wat hoort wat.

Je bent nu offline