"Het eerste beeld van dag 3 van de El-Shit week. Twee schitterende plantenbakken in de plomp." (Foto: Facebook).

Niet iedereen blij met introductieweek nieuwe studenten

Hoewel Leiden de nieuwe studenten die deze week de EL CID lopen massaal omarmen, is niet iedereen alleen maar gelukkig met de nieuwe stadsgenoten. Een bewoner van de 5e Binnenvestgracht werd gisteren onaangenaam verrast bij het opstaan. Een blik naar buiten leerde dat ’s nachts enkele bloembakken in het water waren gegooid. Een andere buurtbewoner had ’s nachts ook al gezien dat studenten de bloembakken als urinoir gebruikten.

Medewerkers van de gemeente Leiden hebben de bakken weer uit de gracht gehaald. Wel bleken ze te zijn beschadigd. “Rara, wie draait op voor de kosten? De organisatie van El-Shit? De universiteit? Of de Leidse belastingbetaler,” zo vraagt de straat zich af.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×