Duurzaamheidslening Leiden nog maar tot eind van het jaar beschikbaar

Huiseigenaren in Leiden die hun woning willen verduurzamen konden vanaf 2015 terecht bij het fonds “Investeren in Thuis”. Dit fonds maakt onderdeel uit van subsidieverordening Duurzaamheidslening 2015-2018. Woningeigenaren kunnen nog tot eind van het jaar gebruik maken van een lening met zeer gunstige tarieven ten behoeve van het energiezuinig maken van de eigen woning. De huidige rentestand is slechts 1,6% per jaar met een looptijd van 10 of 15 jaar. Naast het aanvragen van een duurzame lening kunt u op bepaalde maatregelen ook nog eens subsidie aanvragen bij Odwh.nl.

2 verschillende leningen

Er zijn 2 soorten duurzaamheidsleningen uit het fond op dit moment nog beschikbaar:

 • 10 jarige lening ter hoogte van € 2.500 tot € 7.500
 • 15 jarige lening ter hoogte van € 7.500 tot € 15.000

Belangrijkste voorwaarden

De lening kunt u enkel onder bepaalde voorwaarden verkrijgen via Svn.nl. De lening moet besteed worden aan het energiezuiniger maken van de woning. Daarin worden veel verschillende mogelijkheden ondersteun van het isoleren van vloeren, gevels en daken tot apparatuur om energie duurzaam op te wekken in de vorm van zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp. De volledige lijst bestaat uit:

 • Bodemisolatie
 • Beglazing met verbeterde U-waarde
 • Dakisolatie
 • Energiebesparende HR ketel (HR107(
 • Gevelisolatie
 • Spouwmuurisolatie
 • Vloerisolatie
 • Zonneboiler
 • Zonnepanelen
 • Warmtepomp

Geen eigen woning of niet in aanmerking voor een duurzame lening

Wilt u graag bijdragen aan een beter milieu en een lagere energierekening, maar u komt niet in aanmerking voor een energiesubsidie of duurzame lening dan heeft u nog altijd de vrijheid te kiezen uit een groene en goedkope energieleverancier. Op het energielabel kunt u zelf zien bij Goedkoopste Energieleverancier wat de gebruikte energiebronnen zijn bij de opwekking van de energie. Pure Energie, Qurrent Energie, VandeBron en Greenchoice worden als energieleveranciers gezien die zich het meeste bezighouden met energiebesparing en duurzame energieopwekking. De prijzen lopen sterk uiteen en kunnen ook voor de portemonnee voordeel bieden.

Wat u nog meer moet aantonen

Voor het verkrijgen van de lening moet u ook offertes (en achteraf facturen) toevoegen. Ook de materialen moeten voldoen aan de eisen gesteld door het Duurzaambouwloket. Wanneer u deze fase succesvol afrond ontvangt u een aanvraagformulier voor de duurzame lening. Deze vult u in en stuurt u op naar het SVN. Zij beoordelen dan u kredietwaardigheid. Bij zowel afwijzing als toezegging ontvangt u schriftelijk bericht van Omgevingsdienst West-Holland. Wanneer zij u een toezegging doen wordt de lening in een bouwkrediet geplaatst. Na voltooiing van de verduurzaming aan uw woning verstuurt u de declaratieformulieren met de facturen naar:

ODWH
t.a.v. R. Loos
Postbus 159
2300 AD Leiden

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×