(Foto: Ricardo Bakker).

Gevechtshelikopers en F16's boven regio wegens uitreiken Willems-Orde

Ook de Leidse regio kreeg gisteren een en ander mee van de uitreiking van de hoogste militaire onderscheiding die ons land kent, de militaire Willems-Orde, aan de 36-jarige majoor-vlieger Roy de Ruiter. Koning Willem-Alexander speldde de hoogste dapperheidsonderscheiding op tijdens en bijeenkomst op het Binnenhof in Den Haag. Ter ere daarvan vloog een formatie gevechts- en transporthelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) en enkele F-16’s over de regio naar Den Haag.

Vloog Trump nou net over?

Een bericht gedeeld door Chris de Waard (@chrisdewaard) op

De Ruiter was helikopterpiloot in Afghanistan. In de periode 2004 tot en met 2009 werd hij zes keer uitgezonden naar het land waar Nederlandse strijdkrachten meevochten in een coalitie tegen terrorisme. Om 15.00 uur werd hij door de koning met een klap op de schouder tot ridder geslagen. “Uw moed was imponerend,” aldus de koning bij die handeling.

(Foto’s: AS Media).

Advertentie

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×