Unicum tennist weer op eigen banen (foto's: Gerry van Bakel)

Tennisvereniging Unicum viert aanleg winterharde gravelbanen

Tennisvereniging Unicum opende vandaag na twee maanden sluiting hun vernieuwde tennispark met ’top clay’ gravelbanen, een soort winterhard gravel dat het mogelijk maakt het hele jaar open te blijven. En in november hoopt de club ook nog twee padelbanen aan het arsenaal toe te voegen. Reden genoeg om de slingers op te hangen en een feestje te vieren aan de Haarlemmerweg.

Voorzitter Rudy van Zijp opende met een tiental andere leden de nieuwe banen met een ferme opslag. Daarvoor had hij de vele vrijwilligers die de metamorfose hadden mogelijk gemaakt uitvoerig bedankt. Vooral erelid Riny Maas kreeg veel lof toegezwaaid en een eigen naambordje: de Riny Maas promenade.

Gerry van Bakel in gesprek met voorzitter Rudy van Zijp.

Het avontuur was twee-en-half jaar geleden begonnen, de algemene ledenvergadering vond dat er iets moest gebeuren om de dalende trend n het ledenaantal te keren. De opdracht aan het bestuur was drieledig: zelfstandig worden, het hele jaar open en meer leden aantrekken. Die missie is geslaagd, maar de weg ernaartoe was niet altijd gemakkelijk. Rolf Marselis van de Leidse Sport Federatie complimenteert T.C. Unicum met het getoonde lef en het uiteindelijke resultaat. Hij voorziet dat dit voor andere Leidse tennisclubs wellicht ook is weggelegd, maar geen vanzelfsprekendheid is.

Gerry van Bakel in gesprek met Rolf Marselis, voorzitter LSF.

Een van de vrijwilligersgroepen die door de voorzitter in het zonnetje werd gezet was de dinsdagmiddaggroep die onderhoud verricht aan het tennispark. Sjaak Menijn is al heel lang lid van Unicum en de dinsdagmiddagclub. Alhoewel Sjaak niet meer kan tennissen vanwege een slepende schouderblessure vindt hij de club nog altijd de gezelligste van Leiden en zet hij zich graag in door mee te helpen met het onderhoud aan de banen en het park. Kom allemaal naar Unicum is zijn advies.

Gerry van Bakel in gesprek met Sjaak Menijn van de dinsdagmiddaggroep.

De tennisvereniging gaat ook een beetje van naam veranderen. Met de aanleg van twee padelbanen, een soort kruising tussen tennis en sqash, zal de club zijn naam uitbreiden tot Tennis- en Padelclub Unicum. Voor meer informatie over de tennisvereniging en alle mogelijkheden kun je terecht op de website van T.C.Unicum.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×