Theater, wetenschap & een diversiteit aan muziek aan de vooravond van de 3-October viering bij Cultuur071

Theater, wetenschap en klassieke muziek wisselen elkaar af in de uitzending van Cultuur071 van zaterdag 29 september.

We begonnen met Carlijn Pereira & Thomas Verburg, acteurs bij Theater Imperium aan de Oude Vest. Komende vrijdag 5 oktober gaat de voorstelling Nexlach in première, waarin zij beiden een rol spelen.  Carlijn & Thomas praten met ons over hun passie voor acteren, de voorbereiding op hun rol in  Nexlach en uiteraard vertellen zij over Theater Imperium met de nog komende voorstellingen.

Kaarten bestel je via de site van Theater Imperium

 

Dat wetenschap & klassieke muziek prima samen gaan, bewijst het Wavelength Festival dat komend weekend maar liefst 8 gebouwen op het Leiden Bio Science Park omtovert tot een podium. In de studio ontvingen wij zakelijk leider Fien Duijnmayer & klarinettist en artistiek leider Daniël Broncano. Zij vertelden alle ins en outs over dit Festival dat op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober plaats vindt.

Kaarten voor het festival bemachtig je via WavelengthLeiden.nl

 

Het tweede uur van de uitzending was dit keer geheel gewijd aan het Feest der Feesten: Leidens Ontzet. Hiervoor ontvingen we Jacowies Surie ,Commissie Optocht en Taptoe & Rik Kamps, voorzitter van de 3 October Vereeniging. Zij telden met ons af naar 3 oktober en praatten ons bij.

Op zoek naar het complete programma van Leidens Ontzet? Dat kan je HIER vinden!

 

Uiteraard met de muzikale afwisseling van Peter Visser van MuziekGezien.blogspot.com De enige échte muziekagenda voor Leiden.

Luister je liever de hele uitzending in één keer? Dat kan ook!

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×