(Foto: Christijn Groeneveld).

Kjeld Nuis doet mee aan #PlayUnified challenge

Zoeterwoudenaar Kjeld Nuis is één van de veertien topsporters die vanaf morgen meedoen aan de #PlayUnified challenge. Die campagne is bedoeld om bijzondere ontmoetingen tussen sporters met en zonder verstandelijke beperking te creëren.  #PlayUnified is een landelijke social media campagne waarin sporters met een verstandelijke beperking hun grootste sportidool in een uitdagende video of foto uitnodigen voor een echt duel. Nuis gaat het opnemen tegen de 33-jarige Sara.

De uitdaging van sara aan het adres van topschaatser Kjeld Nuis. Zijn antwoord: ‘Zeker!🔥

De aanleiding van de actie is het 50-jarig bestaan van de Special Olympics. In hun jubileumjaar stelden ze de vraag ‘Hoe creëer je meer ontmoetingen tussen bijzondere sporters (met een verstandelijke beperking) en de gewone sporters?’. Bij #PlayUnified gaat het niet om het winnen maar om het samen sporten. Deze campagne is bedoeld om de Nederlandse sporters en sportclubs daarover te informeren en meer tot elkaar te brengen. Het idee is vorig jaar ontstaan in België en inmiddels omarmd door Nederlandse topsporters.
De andere deelnemende topsporters zijn Femke Heemskerk, Epke Zonderland, Ireen Wüst, Arjen Robben, Anna van der Breggen, Maartje Paumen, Joost Luiten, Tess Wester, Laura Dijkema, Suzanne Schulting, Sjinkie Knegt en Marit Bouwmeester.
Leiden Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×