(Archieffoto: Reanne van Kleef).

ZVL-1886: vrouwen bekeren makkelijk door, mannen slepen overwinning binnen

De voorronde van het toernooi om de KNZB Beker is voor de vrouwen van ZVL-1886 een klusje geworden dat zonder enige moeite succesvol werd geklaard. Na de dubbele zege op De Ham van vorige week (6-18 en 16-7), vielen de twee overwinningen op Haerlem nóg ruimer uit: 2-17 en 20-3. Daarmee in ZVL eerste in poule A en al zeker van de kwartfinales. De Ham en Haerlem mogen over twee weken uitmaken wie er met de Leidse waterpolosters meegaat naar de laatste acht.

Van echte wedstrijden was tegen Haerlem eigenlijk geen sprake. Op zaterdag was het in Haarlem na het eerste kwart al 0-6 en werd het zelfs 0-8, voordat de thuisploeg het Leidse net een keer kon vinden. Dat gebeurde in het vierde kwart nog een keer, maar in de tussentijd had ZVL het verschil al opgevoerd tot twaalf doelpunten (1-13). Bij 2-17 was het gedaan. Met vijf doelpunten was Marloes Cabout topscorer.

Dat wil zeggen voor de helft, want er moest op zondag nog thuis worden gespeeld in De Zijl. Ook in dit duel was er sprake van eenrichtingsverkeer. Het enige verschil met zaterdag was dat het eerste Haarlemse doelpunt wat vroeger viel, bij 5-0. De vrouwen uit de Spaarnestad zouden er eentje meer maken dat een dag eerder. Maar ook de Leidse productie was hoger. Twintig keer moest de Haarlemse doelvrouw de bal uit het net halen. Zeven keer was dat na een schot van Jasmin Entezar.

Haerlem-ZVL 1886 2-17 (0-6, 1-2, 0-4 en 1-5)
Doelpunten ZVL: Marloes Cabout 5, Malissa van Rijn 3, Roline Schuijt 2, Duchanka Kammerman 2, Marianne de Groot 2, Jasmin Entezar 1, Lizzy Terpstra 1 en Rozanne Voorvelt 1.

ZVL 1886-Haerlem 20-3 (7-1, 3-0, 4-1 en 6-1)
Doelpunten ZVL: Jasmin Entezar 7, Marianne de Groot 3, Gina Sjardijn 3, Rozanne Voorvelt 2, Malissa van Rijn 1, Duchanka Kammerman 1, Marloes Cabout 1, Moran Lindhout 1 en Isis Keizer 1.

Mannen
De mannen van ZVL 1886 herstelden zich van het de nederlaag van vorige week bij Polar Bears. Maar eenvoudig was het niet in de thuiswedstrijd tegen ZPB uit Barendrecht. Daar wordt nu niet meer naar gekeken, want de 12-11 overwinning leverde gewoon drie punten op en voorlopig een plek in de sub-top.

Het eerste kwart werd afgesloten met een 5-3 voorsprong en die werd keurig verdedigd tot het bittere einde. ZPB bleek een taaie tegenstander en in de tweede periode schoot de thuisploeg weinig op. Het werd 3-3 en dus werd het verschil van twee doelpunten meegenomen naar de kleedkamer: 8-6.

In het derde deel viel slechts één doelpunt. Dat was er eentje van ZPB en dus kon het publiek zich gaan opmaken voor een spannend vierde kwart. Daarin werd het onmiddellijk 8-8, maar doelpunten van Adam Maklari en Tim van der Meer zorgden voor wat lucht. Het bleef echter spannend. 56 seconden voor het einde maakte Maklari het beslissende doelpunt. De 12-10 werd door ZPB nog wel succesvol aangevallen, maar verder dan 12-11 kwam het niet.

ZVL 1886-ZPB 12-11 (5-3, 3-3, 0-1 en 4-4)
Doelpunten ZVL: Adam Maklari 3, Stan van Ruiten 2, Tim van der Meer 2, Ton Nederend 1, Roeland Spijker 1, Yannick van den Burg 1, Omar Qachach 1 en Mark Visser 1.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×