Olivier Altenburg. (Foto: Wim de Leeuw).

Scylla verliest belangrijk duel in Klazienaveen

In de strijd tussen de nummers drie en vier uit de eredivisie bleek Itass DTK’70 dit weekend een maatje te groot voor het eerste herenteam van Scylla. De wedstrijd eindigde in 5-1. Scylla zakt daardoor naar de vierde plaats.

Scylla, dat aantrad met invaller Joost van Santen uit het tweede team, kon in de eerste vier partijen geen potten breken en kwam al vrij snel met 4-0 achter. Waar Kazeem Nasiru en Olivier Altenburg beide hun partijen tegen Barry Weijers en Koen Hageraats met 3-0 verloren, was het Joost die knap een game wist te winnen tegen Nathan van der Lee. Ook in zijn wedstrijd tegen Barry Weijers wist Van Santen prima tegenstand te bieden, maar verloor wel met 3-0.

Pas in de vijfde wedstrijd kwam Scylla er meer aan te pas in de spannende wedstrijd tussen Nasiru en de zeer vaste Koen Hageraats. De partij kon beide kanten opvallen, maar uiteindelijk ging Hageraats er met de winst vandoor. Op een 5-0 achterstand wist Altenburg toch nog het laatste, belangrijke punt te pakken voor zijn team door te winnen van Nathan van der Lee. Altenburg kwam met 2-0 en 5-1 voor, maar Van der Lee vocht zich terug in de wedstrijd door 2 games op rij te pakken. Hij liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en won de laatste game zeer overtuigend.

Scylla wisselt door de nederlaag van positie met DTK ’70 en staat nu op een vierde plaats in de competitie met vier punten voorsprong op de nummer vijf, Avanti. Op zaterdag 1 december speelt het eerste herenteam zijn laatste wedstrijd van deze seizoenshelft tegen de koploper Smash ’70. Een even moeilijke als belangrijke pot, want de eerste vier teams zullen op 9 december tegen elkaar strijden om de najaarstitel.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×