(Foto: Hielco Kuipers).

Bouw Beroepscollege Leystede van start

Aan de Boerhaavelaan in Leiden heeft wethouder Dirkse van onderwijs afgelopen vrijdag samen met leerlingen het startsein gegeven voor de nieuwbouw van ‘Beroepscollege Leystede’. Een nieuwe naam die staat voor de samenwerking in het voorbereidend beroepsonderwijs van het Bonaventuracollege, het Visser ’t Hooft Lyceum (schoolbestuur SCOL) en mytylschool De Thermiek (schoolbestuur SSOL).

Dat middelbare scholen in hetzelfde gebouw samen onderwijs mogelijk maken aan leerlingen in het regulier en speciaal onderwijs, is nieuw in Leiden. Het gebouw opent zijn deuren in schooljaar 2020-2021.

Nu zijn de scholen tijdelijk gehuisvest in Leiden Zuidwest. Daar werken ze al samen om elke leerling het onderwijs te bieden dat bij hem of haar past. Zo kunnen leerlingen van De Thermiek een vmbo basis- of kaderopleiding volgen bij het Visser of het Bona.

Het nieuwe gebouw wordt energieneutraal. Het heeft geen gasaansluiting en krijgt onder meer extra dikke isolatie, warmtepompen voor de aan- en afvoer van warme en koele lucht, zonnepanelen en een groen dak. Een eventueel overschot aan energie kan straks mogelijk worden geleverd aan de buurt.

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×