Bijzondere verhalen bij kunstvormen tot ver over de grens bij Cultuur071

Leids Luister Festival, expositie ‘Drei Positionen’, Landelijk Atelier Weekend en de Midden-Oosten cultuurmarkt in de uitzending van Cultuur071 van zaterdag 17 november.

Als eerste gasten ontvangen we Pepijn Reeser en Linda Capel. Samen zijn zij nauw betrokkenen bij het Leids Luister Festival, dat vanmiddag in Leiden plaatsvindt. Dit festival, een knipoog naar de oude wintervertellingen, is toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar en verloopt in drie rondes van maximaal 30 minuten.

 

Lisa van der Heijden is onze tweede gast en zijn vertelt ons over de expositie ‘Drei Positionen’ dit weekend te bezichtigen aan de Marktsteeg 10, de culturele hotspot van Leiden. Met Belgische, Duitse en Nederlandse werken is het een soort drielandenpunt van abstracte kunst geworden. De opening wordt vanmiddag om 16 uur verricht door Resi van der Ploeg, projectleider Kunstroute Museum De Lakenhal.

 

Vandaag en morgen vindt het Landelijk Atelier Weekend plaats. Eerder deze week bracht presentator Jos Nijhof een bezoek aan Odette Frijters en Margreet Roorda. Zij zijn beiden keramiste en vertellen over alle fijne kneepjes van het vak.

 

Als laatste gasten ontvangen we Jelle Kuiper en Siham Alatassi. Zij organiseren de Midden-Oosten cultuurmarkt die op zaterdag 24 november voor de derde keer wordt gehouden in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De bedoeling is om meer begrip te kweken voor de rijke cultuur van het Midden-Oosten. De opening zal om 13.00 uur officieel worden verricht door Burgemeester Henri Lenferink.

https://lucis.leidenuniv.nl

 

Liever de hele uitzending in één keer?

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×