(Foto's: Politie).

Dronken automobilist raakt hem flink op A4

Op de A4 bij Leiden is een automobilist die teveel had gedronken vanmorgen tegen de vangrail gebotst. Sterker nog, de man raakte zowel de linker als de rechter vangrail. Zijn auto raakte daarbij zwaar beschadigd.

De gewaarschuwde politie ging een kijkje nemen en agenten troffen de man bij zijn zwaar beschadigde voertuig aan. Uit de blaastest die ter plekke werd afgenomen, bleek dat hij veel te diep in het glaasje had gekeken. De bestuurder werd aangehouden en naar het bureau in Leiden gebracht voor de voorgeleiding en ademanalyse.

Daaruit bleek dat de beginnende flink teveel op had, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. De automobilist moet bovendien verplicht een educatieve cursus volgen over de effecten van dit gedrag in het verkeer. De kosten hiervan zijn voor zijn eigen rekening. Ook zal zijn eigen verzekering de veroorzaakte schade op hem verhalen. De man was het er allemaal niet mee eens en zorgde op het bureau voor de nodige overlast.

De hoofdrijbaan van de A4 moest in verband met de brokstukken en spoedreparatie aan de vangrail geheel worden afgesloten. Het verkeer werd via de parallelrijbaan omgeleid. Een aantal bestuurders trok zich niks aan van de afgekruisde rijbaan en reed gewoon over het afgesloten deel van de weg. De rekening hiervoor krijgen zij binnen enkele dagen op de deurmat.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×