Leidse burgemeester beantwoordt live vragen op Facebook

17

Hoofdagent Paul Boogaard van Politie Leiden Zuid gaat vanavond in zijn tweewekelijkse live vragenuurtje op Facebook op bezoek bij burgemeester Lenferink. Tussen 20.00 en 21.00 uur kan iedereen via de Facebookpagina vragen over veiligheid stellen aan de Leidse burgemeester en de hoofdagent.

Reanne van Kleef sprak met hoofdagent Paul Boogaard van Politie Leiden Zuid over het vragenuurtje.

Het vragenuurtje is ongeveer twee jaar geleden opgezet door Boogaard. “De politie wordt altijd gezien op het moment dat het niet uitkomt. We liggen in de bosjes te flitsen of zijn er bij een botsing. Ik merkte dat mensen behoefte hadden aan laagdrempelig contact. Met het vragenuurtje kunnen mensen vanuit hun luie stoel vragen stellen aan de politie.”

Regelmatig gaat Boogaard op bezoek bij partners van de politie. Vandaag is dat de burgemeester. In principe is de burgemeester bereidt antwoord te geven op alle vragen die hij kán beantwoorden, maar de afspraak is wel dat het voornamelijk over veiligheid gaat.

Delen
Leiden Culinair

17 reacties

  • Jantje van Leiden op

   Wat een insinuerende opmerking. Hoezo zou de burgemeester niet integer zijn. Kom op met je bewijzen! Of hou anders je mond.

    • Ritardo de Prie op

     Integer betekent weliswaar eerlijk/oprecht, maar daar wordt wat anders mee bedoeld dan dat er van alles wat er in de stad gebeurt in zoveel mogelijk media openbaarheid gegeven zou moeten worden gegeven aan iedereen over alles. Iedere burger kan zich via meerdere kanalen op de hoogte stellen, maar voor sommigen is dat nog teveel moeite. Maar goed, het vragenuurtje gaat over veiligheid.

     • Een Leidfs burger op

      Het gaat er niet om dat alles maar openbaar zou moeten zijn. Het ging hier om in eerste instantie bewust informatie enige tijd achterhouden in de hoop dat het niet opgemerkt zou worden: dat is niet helemaal integer dus.
      .
      En juist bij het binnenpamperen van de pedo Benno L was de veiligheid in het geding. Pas toen dat uitgelekt was werden er aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen…..

  • Jantje van Leiden op

   De ambtsketting in slechts één keer verloren. De andere keer is die tijdens de verbouwing van het stadhuis waarschijnlijk gestolen. Waarvan acte!

 1. Johanna Van Buren Landleven

  Een vraag over veiligheid. Wanneer komt er veel meer handhaving wat betreft loslopende honden.Ik heb daar onlangs een naar ongeluk door gekregen. Ik mijd met m’n hond losloopgebieden, maar dat is niet genoeg. Nu moet ik vele tijdstippen vermijden en dat is toch te gek . Een vraag die hier bij hoort is ook het handhaven van nu niet al vuurwerk afsteken.

 2. Een vraag over veiligheid. Wanneer komt er veel meer handhaving wat betreft loslopende honden.Ik heb daar onlangs een naar ongeluk door gekregen. Ik mijd met m’n hond losloopgebieden, maar dat is niet genoeg. Nu moet ik vele tijdstippen vermijden en dat is toch te gek . Een vraag die hier bij hoort is ook het handhaven van nu niet al vuurwerk afsteken.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline