Uitbreiding Herenstraat 7 definitief van de baan

De afdeling bestuursrecht van de Raad van State heeft de eigenaar van het pand Herenstraat 7 waar seksclub Tropical Heat is gevestigd vandaag op alle punten in het ongelijk gesteld. Eigenaar Terpstra kreeg eerder ook van de rechter al nul op het rekest toen hij het besluit van de Leidse gemeenteraad aanvocht om geen vergunning te verlenen voor uitbreiding van het pand.

Volgens de Raad van State heeft de rechtbank juist geoordeeld door de gemeente in het gelijk te stellen bij de weigering van de vergunning. Het pand ligt in beschermd stadsgezicht, uitbreiding zou teveel inbreuk maken op de privacy van aanpalende panden en ook toetreding van zonlicht zou door verdere verdichting ontoelaatbaar worden verminderd. Tenslotte zou ook de parkeerdruk in de omgeving toenemen als het pand hoger en breder wordt en ook dat is in strijd met gemeentelijke regels.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×