Uitbreiding Herenstraat 7 definitief van de baan

7

De afdeling bestuursrecht van de Raad van State heeft de eigenaar van het pand Herenstraat 7 waar seksclub Tropical Heat is gevestigd vandaag op alle punten in het ongelijk gesteld. Eigenaar Terpstra kreeg eerder ook van de rechter al nul op het rekest toen hij het besluit van de Leidse gemeenteraad aanvocht om geen vergunning te verlenen voor uitbreiding van het pand.

Volgens de Raad van State heeft de rechtbank juist geoordeeld door de gemeente in het gelijk te stellen bij de weigering van de vergunning. Het pand ligt in beschermd stadsgezicht, uitbreiding zou teveel inbreuk maken op de privacy van aanpalende panden en ook toetreding van zonlicht zou door verdere verdichting ontoelaatbaar worden verminderd. Tenslotte zou ook de parkeerdruk in de omgeving toenemen als het pand hoger en breder wordt en ook dat is in strijd met gemeentelijke regels.

Delen
heropening sligro Leiden

7 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline