Meerdere gewonden door zware vuurwerkbom in Leiden, 36-jarige man aangehouden

46

Bij het afgaan van een vuurwerkbom in de Schubertlaan in Leiden zijn meerdere mensen gewond geraakt.  Onder de vijf gewonden waren vier kinderen. Ook sneuvelden er ruiten van omliggende woningen. De bom ging vlak na de jaarwisseling af.

Na onderzoek troffen agenten in een bestelbus en een garagebox een paar honderd kilo illegaal vuurwerk aan. Ook vonden agenten zelf gefabriceerd vuurwerk en ontstekers. Een explosievenspecialist stelde de explosieven veilig. Alles is in beslag genomen. Een 36-jarige man is aangehouden.

Delen

46 reacties

 1. Een Leids burger op

  Illegaal vuurwerk, een vuurwerkbom die ruiten in de omgeving doet sneuvelen en in het van der Werff park iemand die bij een ruzie in zijn been is gestoken.
  .
  Desalniettemin : Gelukkig Nieuwjaar!

   • Een Leids burger op

    Vuurwerk bij oud- en nieuwjaar afsteken is traditie hoor Ach(t)med(t). En niet alleen in Nederland. Maar zoals Rob Steenvoorde hieronder al aangeeft: ¨Dit soort lui verpesten het voor de rest…¨

 2. Rob Steenvoorde op

  Dan ben je toch niet goed bij je hoofd? Dit soort lui verpesten het voor de rest…

  • Een Leids burger op

   Inderdaad: voor de gewonden is het helaas geen goed begin van het nieuwe jaar. Wie zoiets doet vraagt om moeilijkheden.

  • Een Leids burger op

   Inderdaad: voor de gewonden helaas geen goed begin van het nieuwe jaar. Wie zoiets doet vraagt om moeilijkheden.

 3. Erik De Graaf

  Dat was waar ik zat verderop in de straat. En de knal was inderdaad echt niet normaal. En ik ben wel wat gewend!! En valt dan nog wel mee dat er “maar ” 5 gewonden waren.

 4. Gerda de Vink

  geef die gek een stuk eigengemaakte vuurwerk in zijn handen , bij zijn gezicht houden en afsteken ,, kinderen zijn door zo gek de dupe , opsluiten en de rest afsteken in zijn cel

 5. “Nooit geen woning in leiden meer geven” (sic)? Dus soms/vaak/altijd een woning in Leiden geven?
  .
  Met zo’n buurman wordt de toestand in de straat wel iets te explosief naar mijn smaak.

 6. Een paar honderd kilo illegaal vuurwerk😨
  Vier kinderen gewond 😯
  Die hele straat had wel opgeblazen kunnen worden. Je zal zo’n buurman hebben!

 7. Al die reacties ook, iedereen is weer rechter.,het was geen ”illegale” vuurwerkbom,maar gewoon legaal vuurwerk. legaal vuurwerk knalt namelijk ook best wel hard als er een vonkie bijkomt…{Enschede} Als je iets moet verbieden,verbied dan alcohol,irritante rondlopende mensen die overal dat vuurwerk heen gooien zonder te kijken..

  • Een Leids burger op

   Van een rotje sneuvelen geen ruiten……..
   Die man is niet aangehouden vanwege het afsteken van vuurwerk hoor..
   .

   Citaat uit de berichtgeving: ¨Na onderzoek troffen agenten in een bestelbus en een garagebox een paar honderd kilo ILLEGAAL vuurwerk aan. Ook vonden agenten zelf gefabriceerd vuurwerk en ontstekers. ¨
   .
   Vuurwerk afsteken hoeft niet verboden te worden maar afsteken van dusdanig zwaar vuurwerk dat ruiten in de omgeving doet sneuvelen wel.

 8. Michaela Filip

  En als het legaal was, was het minder ernstig??
  Ongeacht of het legaal of illegaal vuurwerk is, het is een ongezonde gewoonte in elk aspect: milieu , dieren , lagere of hogere ongevallen, gewonden ,dode mensen , akoestische stress voor velen , etc.
  In 2020 zou het tijd zijn en het geval dat deze barbaarse gewoonte die niet langer bestaat in een beschaafd land stoppen .
  Prachtig vuurwerk georganiseerd door gementes van de stad om middernacht is genug .

  • Een Leids burger op

   Nee (nu nog) legaal vuurwerk kan ook voor problemen zorgen. Zoals ik al zei: Vuurwerk afsteken hoeft niet verboden te worden maar afsteken van dusdanig zwaar vuurwerk dat ruiten in de omgeving doet sneuvelen wel. Ook als dat nu nog legaal zou zijn..
   .
   – Met die ¨gewoonte¨ van vuurwerk afsteken (niet barbaars hoor) is op zich niets mis, maar wel met sommige mensen die daar niet goed mee om kunnen gaan. Vooral jongeren zijn vaak slachtoffer.
   .
   – Ook bij roken, alcohol drinken, autorijden e.d. vallen slachtoffers. Maar dat leidt ook niet tot een algeheel totaal verbod voor elk van deze afzonderlijk. (hoogstens tot een beperking.)
   .
   – Prachtig vuurwerk georganiseerd door de gemeente: Oh Ja en dan geldt het argument van vervuiling van het milieu opeens niet meer zeker……. 🙂

 9. Ik snap ook niet dat er niet eerder is ingegrepen. Vroeg in de middag begon deze ellende al met vaten vuur op straat. Het moest gewoon fout gaan met dit o zo foute buren feestje

Je bent nu offline