(Foto: PR).

Speciale activiteiten bij Leidse Sterrewacht rond eeuwfeest Sterrenkunde Unie

Om te vieren dat de Internationale Sterrenkunde Unie honderd jaar bestaat, heeft de Leidse Sterrewacht een speciaal programma opgezet. Drie dagen lang kunnen zowel kinderen als ouderen zich vermaken met rondleidingen en lezingen. Natuurlijk wordt er ook door de verschillende telescopen gekeken.

De Oude Sterrewacht in Leiden (Foto: Chris de Waard).

Vrijdag
Vrijdag 11 januari zijn er verschillende activiteiten voor (jonge) kinderen. Het programma begint om 19.30 uur. Kinderen vanaf acht jaar kunnen kijken naar het ruimtenieuws. Aansluitend volgt een show over dwergsterren. Deze show bevat een pauze. Ook staat er limonade klaar. Van 21.00 uur tot 23.00 uur kunnen kinderen en families door een telescoop naar de sterren kijken.

Zaterdag
Zaterdag 12 januari worden er veel rondleidingen en lezingen gegeven. Het bezoekerscentrum houdt zich bezig met virtual reality. Ook is het mogelijk het Lichtlab te bezoeken in het bezoekerscentrum. Er wordt door verschillende telescopen gekeken. Er zijn twee rondleidingen langs de koepels op het dak en Astronomy on Tap geeft een quiz over astronomie.

Zondag
Zondag 13 januari is de afsluitende dag van het evenement. De activiteiten duren van 11.00 uur tot  22.00 uur. Ook deze dag kan er weer door verschillende telescopen worden gekeken. Ook zijn er weer rondleidingen.

Om 16.00 uur geeft Ewine van Dishoeck, de President van de International Astronomical Union, een lezing. Aansluitend begint een quiz over astronomie. Om 20.00 uur start de cursus ‘Waarnemen’. De dag wordt afgesloten met een laatste rondleiding langs de koepels van het dak.

Een overzicht van de volledige programma is te vinden op de site van Universiteit Leiden.

Advertentie

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×