Cultuur071 begint het jaar breed en stijlvol!

Rik van Boeckel, de Leidse Mondialen expositie, het boek ‘Leiden en de Verheven Porte’ en Volksuniversiteit Leiderdorp in de uitzending van Cultuur071 van zaterdag 12 januari 2019.

De Leidse dichter/percussionist en performer Rik van Boeckel vertelt over de presentatie van zijn poëziebundel, inclusief cd ‘Beweeg als een strateeg’. Deze is op zondag 13 januari om 15.00 uur in Grand Café De Burcht. Behalve een solo-optreden met djembé en andere percussie, staat Rik op het podium met verschillende gastmuzikanten, namelijk Ron Baggerman (tapguitar, Hammond) en Nicko Christiansen (saxofoon, bongo’s). Gastdichters zijn onder andere stadsdichter Marianne van Velzen en oud- stadsdichter Jaap Montagne.
https://uitgeverijbunker.nl/leidse-presentatie-beweeg-als-een-strateeg-in-societeit-de-burcht/

 

Volgende gasten zijn Ton Kohlbeck en Ed Dubbeldeman, vertegenwoordigers van Stichting ‘De Leidsche Mondialen’. Zij bieden een podium aan kunstenaars in de breedste zin van het woord. Van 3 tot en met 27 januari is de expositie ‘De Leidsche Mondialen aan Zet’ te bezichtigen. Het thema is schaken en hangt samen met het 100-jarig bestaan van de Schaakvereniging Philidor Leiden.
http://www.deleidschemondialen.nl/

 

Historicus Cor Smit vertelt over zijn nieuwe boek ‘Leiden en de Verheven Porte’. Hiermee wordt een blik geworpen op de relatie van Leiden met het Osmaanse Rijk, de voorloper van de Turkse republiek. In het boek komen vele verhalen over bondgenootschappen, handel en wetenschap tussen Leiden en het Osmaanse Rijk voor; een goede kans dat u die nog niet kent.

https://www.visitleiden.nl/nl/uitagenda/leiden-en-de-verheven-porte
http://www.corsmithistoricus.nl/overcorsmit.htm

 

Emil Broesterhuizen, voorzitter van de Volksuniversiteit Leiderdorp vertelt over het brede cursusaanbod van het komend jaar. Daarbij krijgt de Volksuniversiteit vanaf 14 januari een tijdelijke onderkomen in gebouw Pluspunt aan de Splinterlaan 156, vanwege een verbouwing van de huidige locatie de Sterrentuin. Dit duurt naar verwachting minstens tot de eerste helft van 2020.
Aanmelden voor cursussen via info@volksuniversiteitleiderdorp.nl
https://www.volksuniversiteitleiderdorp.nl/

 

Kijk voor de complete muziekagenda http://muziekgezien.blogspot.com en luister de gehele uitzending via onderstaande link.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×