(Foto's: Regio15).

Brandweer Leiderdorp oefent bij Visser 't Hooft Lyceum

In een opslaghok met daarin onder andere gevaarlijke stoffen was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Daaro pwerd de brandweer gewaarschuwd en de school ontruimd, waarbij de circa 480 leerlingen door de aanwezige  BHV-ers veilig naar buiten moesten worden geloodst. Zie hier het scenario van de oefening die de brandweer en de school samen hadden opgezet.

Bij aankomst van de brandweer was de school al ontruimd en konden de brandweerlieden zich volledig richten op de brand in de school. Daarbij deed een zogeheten ‘aanvalsploeg’ van de brandweer eerst een verkenning in het pand gedaan. Daarna werd de brand geblust en het pand geventileerd.

Na de oefening heeft de brandweer samen met de medewerkers van de school een ‘debriefing’ gedaan, waarbij de oefening werd geëvalueerd. Er werd teruggekeken op een leerzame oefening.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×