Op de plek van de Corbulo/SKZ en Klaverweide komen huizen. (Foto's/Video: Robbert Beurse).

Sloper informeert omwonenden Corbulo/SKZ en Klaverweide over plannen

In een informatieavond voor omwonenden informeerde aannemer VSM maandag de buurtbewoners van voormalige basisscholen Corbulo/SKZ en Klaverweide in Zoeterwoude-Dorp over de voortgang van de sloop.

VSM is vorige week gestart met het verwijderen van asbest uit de panden. De verwachting is dat eind maart gestart kan worden met de sloop van de schoolgebouwen. Binnen maximaal acht weken zijn de gebouwen verdwenen en kan er worden begonnen met het bouwklaar maken van de grond.
Om de overlast voor de buurt en met name de naastgelegen brede school Het Avontuur zo veel mogelijk te beperken zullen de vrachtauto’s met puinafval niet rijden aan het begin en eind van de schooldag. Ook zullen de vrachtauto’s aan de rand van het dorp worden geparkeerd en niet bij de bouwplaats, midden in het centrum.

Bomen
Vorige week was er ook een bijeenkomst voor de buurt. Toen konden Zoeterwoudenaren meepraten over het groen in de wijk. Met de sloop van de schoolgebouwen zullen ook een flink aantal bomen moeten verdwijnen. Sommigen om plaats te maken voor de bouwplaats, anderen omdat ze ziek zijn. Drie bomen kunnen worden verplaatst. Over de overige bomen is de buurt het eens: er moeten minimaal evenveel nieuwe bomen terugkeren als er tijdens de sloop en bouw worden gekapt.


Robbert Beurse in gesprek met een woordvoerder van de Gemeente Zoeterwoude over de sloop en de bomen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×