Van Ravelingenstraat wordt fietsstraat

2

De Van Ravelingenstraat in de Leidse wijk Lage Mors wordt ingericht als fietsstraat. De aannemer is inmiddels begonnen en naar verwachting worden de werkzaamheden op 10 mei afgerond. De Van Ravelingenstraat is onderdeel van de doorgaande fietsroute tussen het centrum van Leiden en Den Haag-West.

“Voor de veiligheid en het comfort van de fietser wordt de Van Ravelingenstraat ingericht als fietsstraat’, zo laat de gemeente Leiden weten. Een fietsstraat is niet nieuw in Nederland en bestaat al in veel steden. Door de inrichting van de weg met rood asfalt en borden ‘auto te gast’ rijdt het autoverkeer langzamer. Dit verhoogt de veiligheid voor het fietsverkeer en maakt de route voor fietsers herkenbaar.

Delen

2 reacties

  1. Petronelleke op

    Het zou wel fijn zijn als er dan meteen ook een apart voetpad wordt aangelegd.

Je bent nu offline