(Afbeelding: Google Streetview).

Van Ravelingenstraat wordt fietsstraat

De Van Ravelingenstraat in de Leidse wijk Lage Mors wordt ingericht als fietsstraat. De aannemer is inmiddels begonnen en naar verwachting worden de werkzaamheden op 10 mei afgerond. De Van Ravelingenstraat is onderdeel van de doorgaande fietsroute tussen het centrum van Leiden en Den Haag-West.

“Voor de veiligheid en het comfort van de fietser wordt de Van Ravelingenstraat ingericht als fietsstraat’, zo laat de gemeente Leiden weten. Een fietsstraat is niet nieuw in Nederland en bestaat al in veel steden. Door de inrichting van de weg met rood asfalt en borden ‘auto te gast’ rijdt het autoverkeer langzamer. Dit verhoogt de veiligheid voor het fietsverkeer en maakt de route voor fietsers herkenbaar.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×