(Foto: Chris de Waard).

Zeemansliederen op zevende editie maritiem festival Rumor di Mare

Het Leidse zeemanskoor Rumor di Mare organiseert voor alweer het zevende jaar het festival ‘Naar Zee, Naar Zee’ met maritieme muziek. Die woorden zijn bewust gekozen want het festival is niet alleen bedoeld voor liefhebbers van shanties en zeemansliederen, maar laat het publiek ook kennis maken met onverwachte maritieme muziek. Het festival wordt zaterdagmiddag 8 juni om 12.30 uur op het Burchtplein in Leiden geopend door de Leidse wethouder Yvonne van Delft.

Net als bij de eerdere edities van het festival zijn er optredens van groepen uit binnen- en buitenland die hun liederen en muziek ten gehore brengen. Na de opening zijn er tot 17.30 uur optredens op het Burchtplein, het Hooglandse Kerkplein, in de BplusC bibliotheeklocatie Nieuwstraat en in café De Twee Spieghels.

De optredens worden verzorgd door ‘Two Sheets to the Wind’ uit Wallonië, Tom Lewis uit Engeland, La Bouline uit Franrijk, Gaeld’r uit Fryslân, shantykoor Kaapstander uit Oudewater, het Leids Viswijvenkoor, Act of Mutiny en Rumor di Mare uit Leiden. De toegang is gratis.

Slotconcert
Na afloop van het festival is er van 20.00 uur tot 23.00 uur in de Tuinzaal van Grand Café De Burcht nog een gratis slotconcert.

Het volledige programma is te vinden op www.zeemanskoorrumordimare.nl.

Kwarteeuw Rumor di Mare 
Het Leids Zeemanskoor Rumor di Mare viert in 2019 het 25-jarig jubileum met allerlei activiteiten. Het koor richt zich in het jubileumprogramma niet alleen op het culturele aspect, maar ook op het maatschappelijke en educatieve. Daarom zijn er activiteiten voor specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld voor mensen die het goed kunnen gebruiken om uit de dagelijkse sleur te komen. Daarnaast geeft het koor extra aandacht aan jongeren en wil ze hen in aanraking laten komen met (de geschiedenis van) het zeemanslied.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×