Kunst in de Wijk, Otis, Schemerstad, Leiden English Theatre en de Hofjesconcerten in Cultuur071

Mohammed Baoch is onze eerste gast. Hij praat met ons over Kunst in de Wijk, een spontaan initiatief dat ooit is begonnen met het beschilderen van één Leids transformatorhuisje. Inmiddels heeft deze vorm van kunst zich uitgebreid over de hele stad.

 

Onze volgende gasten zijn Margreet Osinga en Anneleen Lucas-Remijn. Met hen praten we over de nieuwe musical Damens, speciaal geschreven voor musicalgezelschap Otis en geagendeerd voor 14, 15 en 16 juni in de Leidse Schouwburg.
https://www.otismusical.nl/

 

Jan Joost Aten schuift aan. We praten over over Schemerstad, het jaarlijks terugkerende locatietheaterfestival dat in het Pinksterweekend (vrijdag en zaterdag) alweer z’n tiende editie beleeft. De stad als podium, het water als tribune. Jan Joost is namens ProKwadraat nauw betrokken bij de organisatie.
https://www.schemerstad.nl/

 

Al eerder hadden we in ons programma twee vertegenwoordigers van het Leiden English Theatre, het LET, te gast, vandaag begroeten we Rhonda Petersen opnieuw en Yselle van der Maas voor het eerst, en wel in verband met hun komende productie op 6, 7 en 8 juni. ‘Absurd History’ in Theater Ins Blau in Leiden: ’the past will be rewritten!’
http://leidenenglishtheatre.nl/

 

De laatste gast van vandaag is Michiel van Westering, de founding father van de Leidse Hofjesconcerten die andermaal gaan plaatsvinden in het Pinksterweekend, op diverse plekken in de stad. Muzikale genres als klassiek, jazz en Spaans zijn langs verschillende routes te beleven en te genieten.
http://www.leidsehofjesconcerten.nl/

 

De muziekagenda van Peter Visser kan je terugvinden op http://muziekgezien.blogspot.com en de gehele uitzending kan je hier terugluisteren:

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×